Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-17
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789177730255
Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer (e-bok)

Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer E-bok

Expedition till vetenskapens frontlinjer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-17

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det mest komplexa och fascinerande fenomenet som förekommer i vårt kända universum är Livet, levande materia. Även i vår tid av kloning och syntetisk biologi så kvarstår ett otroligt faktum: Ingen har någonsin skapat något levande ur död materia. Liv är fortfarande det enda sättet att skapa liv.

Saknar vi fortfarande en avgörande komponent i berättelsen om livets uppkomst?

Kvantbiologi ger ett helt nytt perspektiv på den levande världens grundläggande dynamik. Jim al-Khalili och Johnjoe McFadden kombinerar egna erfarenheter i forskningens framkant med en enastående förmåga att pedagogiskt förklara forskningens frontlinjer.

Här avslöjas att den avgörande ingrediensen kan vara kvantmekanisk: Kvantfysiken kan vara den saknade pusselbiten i livets mysterium.

Varje kapitel i Kvantbiologi utgår från någon av naturens märkliga under: Hur vet flyttfåglar vart de ska? Hur känner vi egentligen doften av en ros? Hur kan våra gener kopiera sig själva med så stor precision?

Al-Khalili och McFadden förmedlar spänningen i det explosiva forskningsfältet kvantbiologi, och guidar läsaren genom de nya upptäckter som avlöst varandra de senaste åren. De visar på de potentiellt revolutionerande användningsområdena, samtidigt som författarna ger inblickar i det största mysteriet av alla: vad är liv? Och visar att livet finns till i kvantbiologin.

Detta är kvantfysik på riktigt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvantbiologi : vetenskapens frontlinjer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk uppdatering
    Marie (Norr), 9 augusti 2022

    För alla, som inte är insatta är detta en helt fantastisk uppdatering i hur världen fungerar i det lilla. Jag fick en helt ny bild av hur mycket ser ut som man inte kan se och hur det kan tänkas fungera och vilka otroliga skillnader det förmodligen är, på hur olika levande varelser ser på tillvaron. Något jag förstås känt till tidigare, men inte förstått mekanismer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna