Magins två ansikten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-02-27
Förlag
Ymershorn
ISBN
9789177730323

Magins två ansikten E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2017-02-27
29
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När gudarna anpassade människorna för sina syften gick någonting fel.
Fruktansvärt fel.

Kriget mellan städerna Kuth och Kish har pågått i två långa år och blir allt mer brutalt. Magikerna som i början av kriget framhävdes som nyckeln till framgång begränsas av återhämtningsförmågan hos sin egen kropp. Men det cirkulerar sägner om en källa till obegränsad magisk kraft. En sådan kraft skulle kunna ge världsherravälde.

Dara, en femtonårig helare bär utan att veta det på fröet till denna kraft.

Dara är en skicklig helare med hög empati och förståelse. Men han är dessutom allvarligt störd med traumatiska minnen från barndomen där hans familj blev massakrerad. Sedan dess bär han på en ilska som är dödligt farlig. Släpper han fram den så frammanar han demoner av röd magi som förgör allt i hans närhet. Till och med världen.

För Dara får inte bli arg.

Någonsin.

Berättelsen utspelar i området mellan Eufrat och Tigris, nuvarande Irak, år 2052 före Kristus. Sargon den store har några hundra år tidigare skapat det gigantiska riket Akkad som utöver nuvarande Irak även omfattar delar av Turkiet samt länderna fram till Medelhavet östra kust.

Vid 57 års ålder, år 2279 fKr försvinner plötsligt Sargon. Det enorma riket hålls samman av hans barn och barnbarn ytterligare etthundra år innan det kollapsar. Vid berättelsens början, nästan tvåhundra år senare råder fullt inbördeskrig mellan de olika städerna.

Christer Rindebratt skriver medryckande och fartfyllt inom genren Dark Fantasy. Böckerna är späckade med spänning, mörk humor och överraskningar.

webplats: Den Tredje Sfären
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Rindebratt