Hälsohäftet : den grundläggande kropps, kost och hälsokunskap alla borde ha (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
70
Utgivningsdatum
2022-05-15
Förlag
Sunt förlag norr
Dimensioner
297 x 210 x 4 mm
Vikt
281 g
SAB
Dok,Vna
ISBN
9789177731580
Hälsohäftet : den grundläggande kropps, kost och hälsokunskap alla borde ha (häftad)

Hälsohäftet : den grundläggande kropps, kost och hälsokunskap alla borde ha

Häftad,  Svenska, 2022-05-15
149
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Värdesätter du din hälsa?
Vill du lära dig lite mer om kroppen, kost, näringslära och samband mellan levnadsvanor och hälsa?
Vill du veta vad som på vetenskaplig grund är det mest betydelsefulla man själv kan göra för att främja välmående och i största möjliga mån förebygga sjukdomsutveckling?

I så fall är Hälsohäftet för dig!

I Hälsohäftet sammanfattas den hälsorelaterade baskunskap alla som befolkar dagens samhälle borde få möjlighet att ta del av. Grundläggande kunskap om kost, näringslära, kroppslig ämnesomsättning, energibalans, samband mellan levnadsvanor och hälsa och mycket mer.

Sammanfattas görs även nuvarande officiella svenska levnadsvanerekommendationer på temana hälsosamma mat-, alkohol-, tobaks- och motionsvanor - vilka tillsammans utgör det mest betydelsefulla man själv kan göra för att främja välmående och förebygga ohälsa.

Så viktig och användbar kunskap som hittills legat utspridd på olika myndigheters plattformar, fördelad över tusentals sidor. Kunskap som i Hälsohäftet lättsamt och begripligt sammanfattas på 42 luftiga sidor med gemene man som målgrupp.

Jag som skapat Hälsohäftet heter Adil Olander och jobbar som läkare på Östersunds sjukhus. Jag delar Folkhälsomyndighetens uppfattning att det idag än angelägnare än någonsin att tillgängliggöra och sprida vetenskapligt grundad kunskap som främjar välmående och förebygger ohälsa. I långvarig frånvaro av ett material som gör just det har jag skapat Hälsohäftet. Tillsammans mot bättre folkhälsa!

Hälsohäftet är ett objektivt och evidensbaserat material. Det vill säga är genomgående fritt från mina och andras åsikter och värderingar utan innefattar endast vetenskapligt grundad kunskap - med fortlöpande hänvisning till det 70-tal aktuella, objektiva och granskade källor som kunskapen i fråga kommer från.

Med förhoppning om en lärorik lässtund!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsohäftet : den grundläggande kropps, kost och hälsokunskap alla borde ha
  2. +
  3. Big dick energy : den ultimata guiden till vad kvinnor vill ha

De som köpt den här boken har ofta också köpt Big dick energy : den ultimata guiden till vad ... av Fi Lindfors (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »