Skogsrå : en fantasi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2017-10-09
Förlag
Börje Wennerström
Illustratör/Fotograf
Börje Wennerström
Dimensioner
216 x 155 x 29 mm
Vikt
731 g
SAB
Hc
ISBN
9789177732228
Skogsrå : en fantasi (inbunden)

Skogsrå : en fantasi

Inbunden Svenska, 2017-10-09
338
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Man skulle kunna säga att denna roman handlar om en enorm kulturkrock och man kan säkert dra paralleller till främlingsfientlighet och liknande fenomen i tjugohundratalets Sverige. Handlingen utspelar sig dock i en historisk tid - exakt vilka år är oväsentligt.

Skogrået - denna missförstådda varelse som på grund av kyrkans och religionens trångsynthet varit baktalad i alla tider. Skogsrået har förstått det här med att sinnlighet och lust är det högsta här i livet - inte religiösa riter och kyskhet. Att hon sedan är skapt så att det är naturligt att förena njutningen med villkoren för överlevnad, retade nog inte bara prästerskapet på sin tid. Säkerligen finns det fortfarande allt för mycket fördomar mot ett sådant sätt all leva. Att hon dessutom oftast är kvinna retar nog än idag folk som stöder sig på moral och dygd spridd sedan årtusenden av allehanda samfund som tror sig äga rätten till att förkunna sanningen.

Skågsrået har hittills endast varit beskrivet ur människans perspektiv, men i denna bok får vi istället ta del av hennes egna tankar och värderingar. Vad är det som driver henne? Hur resonerar hon? Och inte minst - hur ser hon på människan?
Dessutom får vi stifta bekanskap med älvorna, Näcken och den väldiga Bäckahästen i denna berättelse som öppnar en helt ny värld för läsarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skogsrå : en fantasi
  2. +
  3. Att offra en bonde : härliga och hemska historier om Hälsingland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att offra en bonde : härliga och hemska histori... av Alena Bähr (storpocket).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Börje Wennerström