Aldrig våld! (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2018-08-14
Förlag
Astrid Lindgren Aktiebolag
ISBN
9789177732426

Aldrig våld! E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-08-14
49
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
2018 är det 40 år sedan Astrid Lindgren tilldelades den tyska bokhandelns fredspris. Sitt tacktal formade hon till ett flammande och angeläget upprop mot våld och tyranni. Talet är lika aktuellt än i dag, med sin raka beskrivning av ondskans mekanismer och vår starka längtan efter fred.

Förord av Marta Santos Pais, FN:s generalsekreterare särskilda sändebud i arbetet mot våld mot barn. Hon leder FN:s internationella arbete för att förebygga och eliminera allt våld mot barn.

Efterord av Thomas Hammarberg, en av Sveriges mest internationellt kända experter inom arbetet för mänskliga rättigheter. Barns rättigheter ligger Thomas varmt om hjärtat och i många år arbetade han för att FN:s barnkonvention skulle bli verklighet.

Astrid Lindgrens dikt Vore jag Gud ingår i denna nya utgåva som är rikt illustrerad av Stina Wirsén.

?Vi vill alla ha fred. Finns det då ingen möjlighet att vi kan förändra oss, innan det är för sent? Att vi kan lära oss ta avstånd från våld? Försöka bli en ny sorts människor, helt enkelt. Men hur skulle det gå till, och var skall vi i så fall börja? Jag tror att vi måste börja från grunden. Med barnen.?
Astrid Lindgren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aldrig våld!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ständigt aktuell
    Malena, 12 mars 2022

    Astrid Lindgrens tal är lika aktuellt idag som när det skrevs. En text som är tänkvärd och läsvärd som alla borde läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren