De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2018-01-19
Förlag
Börje Wennerström
Dimensioner
217 x 155 x 27 mm
Vikt
746 g
ISBN
9789177733492
De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan (inbunden)

De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan

Inbunden Svenska, 2018-01-19
239
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De fem konsterna är en litterär fiktion om ett samtida sökande i dåtiden som förändrar framtiden - så kan man sammanfatta denna bok i korthet. Vill man ytterligare analysera innehållet han man säga att det är en roman om relationer mellan generationer. Den är även en samtida skildring av Stockholm och trakterna kring Västervik, där det nya samhället ställs i kontrast till det gamla. Här finns 1800-talets skilda klasser beskrivna med en incestuös underton genom utnyttjande och beroendeställning.

Bo Zetter är en 60-årig och smått desillusionerad art director på en annonsbyrå får ett sista uppdrag innan han ämnar kliva av från arbetslivet. Uppdraget öppnar för nya värderingar och den rådande livssituationen ifrågasätts tack vare uppdraget, men även genom att en frisk vind oväntat blåser i hans liv.

I en annan tid får en 14-årig gruvpojke i Småland en helt annan sorts uppgift när han blir kallad till gruvkontoret av inspektorn. Som alla pojkar i puberteten funderar han i smyg på flickor utan att egentligen veta något om vad som händer med hans kropp och motstridiga känslor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De fem konsterna : en litterär fiktion från då, nu och sedan
  2. +
  3. Knektens pojk : en saga ur 1700-talets Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knektens pojk : en saga ur 1700-talets Sverige av Börje Wennerström, Börje Wennerström (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Skogsrå : en fantasi

    Börje Wennerström Bw

    Man skulle kunna säga att denna roman handlar om en enorm kulturkrock och man kan säkert dra paralleller till främlingsfientlighet och liknande fenomen i tjugohundratalets Sverige. Handlingen utspelar sig dock i en historisk tid - exakt vilka år ä...

Bloggat om De fem konsterna : en litterär fiktion fr...