Dröm och dåd : körsbärsflickan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2017-12-11
Förlag
Sällsamma belletristens reol
Medarbetare
Ryytty, Sandybell U (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789177733973

Dröm och dåd : körsbärsflickan

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-12-11
149
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hon är förälskad.
Men inte i honom.
Det är slutet av 1800-talet, hon är kvinna och därtill förälskad i en annan kvinna. "Detta avskyvärda att icke få vara människa endast kvinna, kvinna, kvinna!", som Victoria Benedictsson (1850-1888) skrev i sina dagboksanteckningar.

I Dröm och dåd : Körsbärsflickan får vi följa en ung kvinna som drömmer om möjligheten att få vara människa fast hon bara är född som kvinna. En kvinna som inte kan leva efter de normer som samhället kreerar. Läkaren försöker bota henne med laudanum och giftigt brom och snart ter sig hennes verklighet alltmer overklig. Hennes drömmar börjar långsamt bytas ut mot andra drömmar. Drömmar om nätterna där hemska dåd spelas upp. Drömmar som framstår som alltmer verkliga. Frågan hon måste ställa sig till slut är om de faktiskt är verkliga eller om hon har blivit galen. Är det hon och hennes drömmar, eller är det världen? Eller kanhända både och?

Dröm och dåd : Körsbärsflickan är en kärlekshistoria och en skildring av möjligheten att få finna sig själv, men det är också en sällsamt mörk berättelse där tid och rum inte alltid är vad det ser ut att vara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dröm och dåd : körsbärsflickan
 2. +
 3. En brasiliansk, med svans

De som köpt den här boken har ofta också köpt En brasiliansk, med svans av Eva Rosengren (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dröm och dåd : körsbärsflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Poetisk mysteriebok
  Ronja, 7 februari 2018

  En väldigt vackert skriven bok som också var mer spännande än jag hade trott. Det är absolut inte bara en historisk kärleksroman utan även en psykologisk thriller/mysteriebok. Den får högsta betyg av mig även för att den har en homosexuell huvudkaraktär och inte bara homosexuella som bikaraktärer. Dessutom upptäckte jag Victoria Benedictsson tack vare denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sandybell U Ryytty

 • Hon som kom tillbaka

  Sandybell U Ryytty

  När Jennifers mormor dör börjar plötsligt mystiska saker att hända. En märklig kvinna dyker upp på begravningen. Utan anledning börjar Jennifer vakna samma tid om nätterna och sedan dyker en doft upp, men den är barnslig och söt ... Det kan väl in...