Röra men inte se (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2018-08-11
Förlag
Till Punkt
Dimensioner
23 x 150 x 10 mm
Vikt
110 g
SAB
Hc
ISBN
9789177736547
Röra men inte se (häftad)

Röra men inte se

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2018-08-11
119
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Henrik är en vuxen man som tänder på småtjejer. Det är hans stora hemlighet i livet, och han har aldrig kunnat tänka sig att agera ut sin sexualitet.

Men så börjar han jobba som lärarvikarie. På en skola i utkanten av Malmö möter han 13-åriga Emra. Han blir snabbt hennes favoritlärare, och efter en tid inleder han en hemlig relation med henne.

"Röra men inte se" är en sexuell förövares egen berättelse, ett absurt relationsdrama och en skrämmande autentisk skildring av vår samtid. Vi får följa Henriks möten med kuratorer, lärare och självdestruktiva ungdomar. Och vi får komma in i huvudet på en sexförbrytare som stundtals gör allt för att övertyga läsaren om att han inte gör något fel.

Boken vänder sig till alla som på allvar vill förstå vad sexuella övergrepp på barn och ungdomar kan innebära.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Röra men inte se
 2. +
 3. Den frusna trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den frusna trädgården av Kristin Hannah (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Röra men inte se. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. skrämmande, men bra
  Johanna, 25 december 2018

  Boken ger en förövares perspektiv på sexuell barnmisshandel, i syfte att ge en autentisk bild av förövarens psykiska struktur och tolkningsmönster. Det var hemskt att se hur ansvarslöst som förövaren agerar. Det blev en berörande och skrämmande läsning som väckte många tankar, i synnerhet då berättelsen verkade autentisk. Jag rekommenderar boken särskilt till människor som yrkesmässigt arbetar med barn eller som kuratorer, terapeuter osv.

 2. En viktig och modig bok
  P-O Nyman, 28 oktober 2018

  En gastkramande och ruggig bok om makt, manipulation och tveksamma beslut. Att följa huvudpersonen Henrik är som att vara en fluga på väggen; man får inblick i en av samhällets skuggvärldar, där inget är heligt och allt är tillåtet.
  Berättarstilen för tankarna till Vonnegut och Naguib Mahfouz, och tempot är högt. Trots bokens känsliga tema så är det här en riktig blandvändare. Jag sträckläste den i en sittning.
  Det enda man kan invända mot är att den är något kort.

  Rekommend... Läs hela recensionen

 3. Skrämmer och berör på djupet!
  Bokslukaren, 25 oktober 2018

  En väldigt ovanlig berättelse, kan inte minnas att jag läst någonting liknande förut.

  Här får man ett ansikte på en sexförbrytare i dagens Sverige, hur han tänker och vad som driver honom. Ska inte dra på alltför stora växlar nu, men han påminner inte så lite om Dostojevskijs källarhålsmänniska.

  Att följa med från första början och sedan färdas inuti huvudet på någon under tiden som han har en "relation" med en 14-årig tjej, och sedan hur denna historia avslutas, är minst sa... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Röra men inte se