Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Udda & utsatt (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2018-11-30
Förlag
Pauline Wågström
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
438 g
SAB
uHc
ISBN
9789177739128

Udda & Utsatt

Inbunden,  Svenska, 2018-11-30
269
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  59
Visa alla 1 format & utgåvor
Aaron, 14 och Jimmy, 17, bor ensamma med sin alkoholiserade och oberäkneliga pappa. De lyder hans minsta vink för att undvika problem, och de försöker hålla sig hemifrån så ofta de kan. Sommaren är slut och Aaron och Jimmy ska tillbaks till skolan. Aaron ska börja i en ny klass, fast besluten om att denna gång inte mista sin stora chans till kompisar och Jimmy ska börja i gymnasiet. Det dröjer inte länge förrän de båda stöter på nya bekantskaper och personer som på kort tid kommer att förändra hela deras liv, både på gott och ont.

Pauline Wågström var 14 år när hon började skriva om karaktärerna i Udda & Utsatt. Som en ensam och väldigt utsatt person i en småstad började hon skriva en historia om två karaktärer, bröder som även dem var utsatta och bodde i en småstad. Pauline publicerade regelbundet delar av sin historia på nätet och fick många läsare och uppskattade kommentarer.
Tretton år senare skriver hon fortfarande på sin historia och resultatet hittills är två utgivna böcker i serien. Historien utspelar sig i småstaden Nässjö där Pauline själv kommer ifrån och böckerna är en blandning av fiktion och verkliga händelser. En del händelser som Pauline själv har varit med om och en del händelser som har hänt i hennes närhet eller som hon har läst om. Böckerna är skrivna i jag-form och i böckerna får läsarna följa olika karaktärer som på ett eller annat sätt har ett samband med varandra. Fokuset i böckerna ligger på unga killar som alla på något sätt är utsatta och viktiga ämnen som tas upp är bland annat alkoholism inom familjen, självskadebeteende, funktionshinder och sjukdomar. Böckerna tar såklart också upp glädjeämnen och vänskap.

Sagt om Udda & Utsatt: "Du är bra på att sakta men säkert, med små händelser bygga upp spänningen och hålla intresset uppe."

"Intressant att du skriver om en pojke som skär sig, när man läser om det i media kan man lätt få för sig att det här är ett 'typiskt tjejbeteende'. Bra att det perspektivet tas upp. En fördom ventileras och ifrågasätts, bra!"

"En hemsk historia, skickligt beskriven i prologen! Man blundar, kisar, läser det man inte vill läsa därför att man blir nyfiken. Nyfiken därför att man fylls av empati för den utsatte. Hur kommer det att fortsätta, går det bra för huvudpersonen längre fram i berättelsen? Det här är något som berör! Och jag vill bli berörd, även om det är obehaglig läsning."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Udda & Utsatt
 2. +
 3. Ett missfosters revansch

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett missfosters revansch av Wågström Pauline (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wågström Pauline

 • Om ett missfoster : att leva med selektiv mutism, autism och social fobi

  Wågström Pauline

  "Jag står ensam i korridoren, vidrig och misslyckad. De andra är lyckliga med sina kompisar och själv borde jag skickas till slakt. Ingen vill ha mig, se mig eller ens röra vid mig, jag är ingenting. Ingen lägger märke till att jag gråter, el...

 • Ett missfosters revansch

  Wågström Pauline

  "Idag ska jag på min första provfilmning, jag har ansökt till en roll i en ungdomsfilm. Själva ansökandet och resan är inga större problem, det är när jag är framme och inser vad jag har gett mig in i som jag ångrar mig. Precis som vanligt. B...