Den blå maten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2018-08-06
Upplaga
2
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Pousette, Ulrika (foto) / Hoelstad, Malin (foto) / Ennart, Henrik (foto) / Hinz, Volker (foto) / Halling, Sven (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell
Dimensioner
240 x 205 x 20 mm
Vikt
683 g
SAB
Qca
ISBN
9789177750352
Den blå maten (inbunden)

Den blå maten

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-06
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ny utgåva med nyskrivet förord!

Idag vimlar det av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka.Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.

Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kallas Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten.

Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika,men också, och inte minst,Sverige och Småland.

Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns tillhands i svenska affärer. Den blå maten utkom första gången 2015 och har sålt i mer än 12 000 ex.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den blå maten
 2. +
 3. Happy Food Green : om hur grön mat gör livet bättre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Happy Food Green : om hur grön mat gör livet bä... av Niklas Ekstedt, Henrik Ennart (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den blå maten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Har kocken och författaren kommunicerat?
  Anna, 27 februari 2019

  Texterna som beskriver hur människorna lever och äter i de olika blå zonerna är mycket intressanta. I de delarna får boken betyg 4-5!
  Men en stor del av boken utgörs av recept. Trots att man i sammanfattningen av hur man äter i de blå zonerna skriver att de i huvudsak äter mat från växtriket och att kött serveras i mindre mängd och till fest, består de flesta recepten ändå av kött/fiskrecept. Ofta med köttransoner på helt vanliga 125-150 gram/person. Suck. Och bland de vegetariska lunch-... Läs hela recensionen

 2. Så besviken!
  Anna, 12 oktober 2018

  Det första jag ser är pizzarecept med vitt mjöl, och jag som trodde det var en antiinflammatorisk kokbok. Känner mig lurad då jag trodde denna bygde på den fantastiska kunskapen som genomsyrar Happy Food.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna