Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
875
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
210 x 135 x 50 mm
Vikt
1037 g
SAB
Lz Erlander, Tage
ISBN
9789177750468
Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander (häftad)

Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-08-16
149
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tage Erlander är den svenska statsminister som suttit längst vid makten 23 år. Trots detta har ingen skrivit någon större biografi över hans liv och gärning. Hans dagböcker och hans egna memoarer är de enda skildringar som funnits att tillgå för den som önskat lära känna Sveriges främste politiker under efterkrigstiden.

Dick Harrison har skrivit ett rikt illustrerat standardverk över Erlander som ger en bild av en mycket sammansatt person. Han var obrottsligt lojal mot människor han tyckte om och delade politiska ståndpunkter med, samtidigt som han kunde drivas av ett nästan oförsonligt hat mot vissa politiska motståndare. Han insåg till fullo begåvningen hos yngre manliga kolleger, som Olof Palme, men var märkligt oförmögen att inse styrkan hos kvinnorna i partiet. Han förenade kärleken till politiken med ett brinnande intresse för naturvetenskap, litteratur och scendramatik.

Tage Erlander var statsministern som inte ville ha makten men som likväl var makten personifierad under nästan ett kvarts sekel. Han plågades ideligen av dåligt självförtroende men lyckades genomdriva i princip alla reformer han föresatte sig, mycket tack vare sitt älskade Harpsund och stödet från familjen.

"Fascinerande läsning." Länstidningen Södertälje
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander
  2. +
  3. Hitler : en biografi. D. 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 1 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag har ingen vilja till makt : Biografi över Tage Erlander. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läser man denna bok
    LRB, 2 december 2019

    så förstår man Dick Harrisson artiklar (i bla SvD) bättre. För det är i artiklarna som de vassa sakerna kommer fram. Som tex hur det gick till när Tage E blev partiledare. Har man läst boken förstår man det som Dick H inte riktigt torde skriva rakt ut i artiklarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison