Herrens år 1398 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-29
Förlag
Ordfront Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789177750512
Herrens år 1398 (inbunden)

Herrens år 1398

Inbunden Svenska, 2020-05-29
189
Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Jag ser döden nalkas när han böjer sig ned. Han är alldeles framför mig. Mörkret är skingrat av fackelsken och det kan bara ske nu, eller det bör helst ske nu, när ingen ser eller hör bakom murarna. Och han är inte längre bakom mig. Han har följt mig nedför trappan, jag har svept med facklan i rummet och han har passerat mig. Han anar inte oråd. Han borde göra det, men det verkar inte så. Det luktar jord, gammal mat, något som är rökt. Jag vet vad det är. Men varför tänker jag? Jag har tänkt länge nog. Det här går inte. Jag måste mörda.

Två veckor år 1398. Korsriddarnas och legoknektarnas tid. Det är precis efter att Kalmarunionen grundats och Tyska orden har befriat Gotland från de sjörövare som härskat på ön. Samma kväll som riddarna firar segern försvinner en människa, antagligen mördad. Ordensriddarnas betrodde spårhund, Thierry från Liège, får i uppdrag att utreda vad som hänt.

Det är en våldsam tid och ingen går att lita på. 1300-talets Visby är en viktig och mäktig handelsplats, där många vill berika sig. Med fara för sitt eget liv tvingas Thierry lägga ett komplicerat pussel när han ger sig i kast med sitt dödliga spel.

Den som läst Dorothy Sayers eller Agatha Christie kommer att känna igen sig i hur den stora bilden växer fram bit för bit men Herrens år 1398 vore inte en Dick Harrison-deckare om inte allt vore historiskt korrekt. Detta är en spänningsroman för den historieintresserade läsaren som förutom spänningen också vill veta hur man levde i medeltidens Visby. Det är en mustig, ibland illaluktande och skrämmande skröna, som uppfyller alla förväntningar på en historisk roman. Dick Harrison, som förut skrivit 600-talstrilogin om Ulvbjörn, är nu tillbaka och tar sig an en tid som få kan så mycket om som just han.

Herrens år 1398 är en intrigspäckad, fartfylld pusseldeckare för alla som fascineras av medeltidens maktspel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Herrens år 1398
  2. +
  3. Mörkläggningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkläggningen av David Baldacci (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Herrens år 1398