Mordet på Zaida Catalan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2019-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
422 g
SAB
O,Lz Catalan, Zaida
ISBN
9789177750802
Mordet på Zaida Catalan (inbunden)

Mordet på Zaida Catalan

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2019-09-24
210
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Äkta och spännande mästerverk. Redan de första sidorna fängslar. Lindberg har ett personligt tilltal och skriver på ett sätt som gör det svårt att lägga undan boken."
Mariestads-Tidningen

Nödsamtalet hem till familjen den 12 mars 2017 är det sista livstecknet från 36-åriga Zaida Catalán. Bara minuter senare mördas hon i en avlägsen del av Kongo-Kinshasa.

Staffan Lindberg får genom Zaidas familj tillgång till hennes privata dagbok och den utredning som hon jobbade med. Snart ska det som först såg ut som en kidnappning visa sig vara något annat och Staffan Lindberg ger sig ut på en resa i mördarens spår.

Mordet på Zaida Catalán är en berättelse om en ung, lovande politiker, om människorättsaktivism och politiskt spel på högsta nivå.

Staffan Lindberg är utrikesjournalist på Aftonbladet och har rapporterat från en rad konfliktzoner i framförallt Mellanöstern och Afrika.

"En oumbärlig inblick i vad Zaida Catalán gjorde - och riskerade."
Aftonbladet

"Långt mer engagerande och livfull än en genomsnittlig reportagebok. Avsnitten som skildrar resorna i Kongo blir stora läsupplevelser. (...) Boken om sökandet efter Zaida Cataláns mördare är också en berättelse om en svensk hjälte."
Johan Fingal, Jönköpings-Posten

"Staffan Lindberg tecknar ett levande porträtt av Zaida Catalan, vad hon brann för och kämpade för, men får också fram hennes person. Resultatet blir mer än ett lysande journalistiskt arbete. Mordet på Zaida Catalan är en bok som berör. Den är så långt från en feelgoodroman du kan komma, men också så mycket mer läsvärd. Både för Zaida Catalans och Kongo-Kinshasas skull."
Nya Kristinehamns-Posten

"Välskriven, fruktansvärd, men också oerhört spännande"
Gotlands Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mordet på Zaida Catalan
 2. +
 3. De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer av Marcus Larsson, Åsa Plesner (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mordet på Zaida Catalan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven, intressant och skrämmande!
  Boktanten, 21 maj 2020

  För mig som svensk är det svårt att föreställa sig hur det är att leva i ett land som Kongo-Kinshasa. Ett land med korrumperade poliser och politiker. Ett land där du inte kan lite på någon och där de med pengar gör precis vad de vill. Det är väldigt modigt, både av Zaida Catalán och av författaren Staffan Lindberg, att ge sig in i detta maktspel, att våga ifrågasätta det politiska spelet och männen med makt.

  Boken är lättläst med sina korta kapitel. Ett extra plus för all bakgrundsf... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Staffan Lindberg