Pandemiernas tid : om covid 19 och andra farsoter och hur vi kan förhindra dem (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2020-10-28
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Hans O Sjöström
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
217 x 141 x 22 mm
Vikt
420 g
SAB
Veba
ISBN
9789177751359
Pandemiernas tid : om covid 19 och andra farsoter och hur vi kan förhindra dem (inbunden)

Pandemiernas tid : om covid 19 och andra farsoter och hur vi kan förhindra dem

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-10-28
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna ögonöppnande bok förklarar ve tenskapsjournalisten Debora Mackenzie vad som gick snett: de tidigare virusen och epidemierna som borde ha förberett oss, de folkhälsofel som banade vägen, misslyckandet med att stänga inne ut brottet, och hur vi kan förhindra framtida pandemier.

Mackenzie har i trettio år bevakat sjuk domsutbrott som sars, mers, H1N1, zika och ebola. Med utgångspunkt i sin långa erfarenhet ger hon läsaren en fascinerande grundkurs i epidemio logi; hur virus sprids, hur pandemier slutar och hur vi kan hantera nästa katastrof.

Pandemiernas tid är en kunnig och lättillgänglig genomgång av varför det blev så här och vad vi måste göra för att det inte ska hända igen.

"Det är en läsvärd, lättillgänglig och spännande bok för alla. Pandemiernas tid ger en tänkvärd bild av konsekvenserna, nu, ett knappt år senare. Helhetsbetyg: 5 av 5."
BTJ, Per Björgell

"MacKenzie är kunnigare än de flesta och ger en klar och sammanhängande bild av allt det där vi alla borde ha vetat och noga förberett oss för redan för tjugo år sedan."
Dagens Nyheter, Lars Linder

DEBORA MACKENZIE är utbildad biolog med inriktning mot farmakologi, men arbetar som vetenskapsjournalist på New Scientist där hon främst bevakar epidemier och granskar de biologiska, politiska och ekonomiska orsakerna till dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pandemiernas tid : om covid 19 och andra farsoter och hur vi kan förhindra dem
 2. +
 3. Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Fal... av Jens B Nordström (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pandemiernas tid : om covid 19 och andra farsoter och hur vi kan förhindra dem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Initierat
  Elisabet Helena Rudhe, 11 december 2020

  Initierat men rätt rörigt skriven. Innehållet hade kunnat stramas upp och dras samman till en kortare och effektivare skriven bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Debora MacKenzie

 • COVID-19

  Debora MacKenzie

  'Excellent . . . analyses clearly and authoritatively how the coronavirus pandemic played out, what governments should have done, and what we need to do when it happens again - as it undoubtedly will' Financial Times 'You could not hope for a bett...