Djävulsnyckeln (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
217 x 144 x 24 mm
Vikt
459 g
SAB
Hc
ISBN
9789177751557
Djävulsnyckeln (inbunden)

Djävulsnyckeln

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-18
239

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Djävulsnyckeln Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Minna är en äldre kvinna med ett kreativt arbete, goda vänner och en eldig älskare. Men när Minna träffar Kenny överöses hon snart av röda rosor, roligheter och gulliga meddelanden. Aldrig har hon blivit så uppvaktad, aldrig har hon skrattat så mycket. Hon slits mellan sina känslor men den tålmodiga uppvaktningen gör att hon bestämmer sig för att satsa på Kenny. Ganska snabbt upptäcker hon att Kenny förändras och under en Thailandsresa blir det skrämmande tydligt. Från att ha lyft Minna till skyarna börjar Kenny långsamt bryta ner henne tills hon bara är en spillra av den hon var.

Djävulsnyckeln är ett närgånget relationsdrama, en ärlig och naken berättelse om vägen in i ett nedbrytande förhållande, där den ena kämpar sig kraftlös medan den andra styr sin partner genom att låta henne pendla mellan hopp och bedrövelse.

Charlotta von Zweigbergk är en mästare på att skriva medryckande böcker som verkligen gör avtryck på läsaren. I Djävulsnyckeln behandlar hon ett så allvarligt ämne som emotionell misshandel samtidigt som boken även klarar av att vara varm och bitvis humoristisk.

 

"Varför stannar Minna kvar? Varför har hon alls flyttat ihop med honom? (...) Hela romanen är ett skickligt gestaltande av detta irriterande varför som engagerar läsaren från första sidan till sista."
BTJ, Katarina Tavakol

"Boken är så pass bra skriven att den känns ända in i märgen. [...] Djävulsnyckeln är nog den bästa bok som hon har skrivit. Den är skriven med en inlevelse som gör att man känner att man själv är med och ser på. [...] Djävulsnyckeln, som för övrigt är en träffande titel, är en bok väl värd att läsa."
Gotlands Tidningar, Ronnie G Lundin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulsnyckeln
 2. +
 3. Dubbla slag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbla slag av Malin Persson Giolito (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Djävulsnyckeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Barbro Messner, 6 juli 2022

  Är kluven vad jag tycker men kunde ändå inte sluta läsa. Sista delen var bäst. Tyckte mycket var taget från en annan liknande bok eller så inbillade jag mig det.

 2. Relationer
  Ulrika Runstrand, 27 juni 2022

  Oj, så väl hon beskriver ett mycket osunt förhållande som så många, även de själva, upplever som bra. Små nyanser gör det till psykisk misshandel. Spännande och välskriven.

 3. Stark och äkta
  Göran Lambertz, 15 februari 2022

  Vardagsigenkänning. Författaren visar att hon förstår människor och deras relationsproblem på djupet. Boken känns rakt igenom trovärdig och äkta. Att man som läsare inte alltid sympatiserar med huvudpersonen, och att man ibland undrar hur sjutton hon tänker, ja det förstärker bara läsupplevelsen.

  En omskakande och rik bok som många kan lära sig mycket av.

 4. Intressant fråga
  Helena, 7 juni 2021

  En av de svåraste frågorna i livet måste vara hur man kan leva i en kärleksrelation till en annan människa utan att göra avkall på sig själv. Värst blir det när nyfikenheten på varandras liv och tankar försvinner och man börjar göra saker för att man tror att den andra ska bli glad. Och känner sig sviken om personen inte blir glad och ger sen upp försöken. Att anklaga och försöka få den andra att ändra sig är dömt att misslyckas. Boken är en spännande skildring av hur två personer passioner... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Charlotta Von Zweigbergk