De kallar honom Supersnuten: Jan Olsson, ett polisliv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2022-10-12
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
27 x 209 x 126 mm
Vikt
535 g
SAB
Lz Olsson, Jan
ISBN
9789177751687

De kallar honom Supersnuten: Jan Olsson, ett polisliv

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-12
216
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"mycket välskriven och ger en synnerligen intressant bild av ett förflutet Sverige. (...) Det är intressant och välberättat hela tiden. Fantaster av true crime har mycket att hämta här." BTJ, Daniel Gustavsson

Kriminalkommissarien Jan Olsson har arbetat med alla de brott som satt djupast spår i den svenska samtiden: Palmemordet. Norrmalmstorgsdramat. Jakten på Lasermannen. Militärligans rånturné. Styckmordet på Catrine da Costa.

Som brottsplatsundersökare har Jan Olsson en unik förmåga att avskärma kaoset runtom och koncentrera sig på fallets kärna. Och han vågar gå emot strömmen. Under många år var han en av få inom polisen som ifrågasatte morddomarna mot Thomas Quick, och efter sin pensionering hjälpte han oskyldigt livstidsdömde Kaj Linna att få resning. 86 år gammal arbetar han fortfarande deltid som utredare.

PETER H JOHANSSONS bok om Jan Olsson suger in läsaren som en spänningsroman. En uppslukande skildring av Sveriges mest kända brott och det samhälle där de ägde rum.

"För svenska krimkännare är den före detta kriminalkommissarien Jan Olsson en legendar. (...) Olssons minnen och reflektioner fungerar därför som en snabbgenomgång av svensk kriminalhistoria från 1958 och framåt, vilket ger ett närmast hisnande perspektiv: när han började bar polisen sabel och letade fingeravtryck med kolpulver, när han slutade använde man automatvapen och DNA-teknik." Filter, Mattias Göransson

"Miljöerna utmejslas så noggrant att man ser dem framför sig och nästan kan känna dofterna (...) Hans lågmälda kritik kryddas med torr humor och har ett högt informationsvärde samtidigt som beskrivningarna är stor underhållning." Lars-Erik Holm, Dast Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De kallar honom Supersnuten: Jan Olsson, ett polisliv
 2. +
 3. Stefan Hultman : Mitt liv på travbanan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stefan Hultman : Mitt liv på travbanan av Stefan Hultman, Henrik Ingvarsson (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De kallar honom Supersnuten: Jan Olsson, ett polisliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Supersnuten? Som bara gjorde sitt jobb.
  Ljungbackaerik (Hallstahammar), 25 mars 2024

  Lite seg i början men blev bättre allt eftersom sidorna gick. Tycker nog denna supersnut dock är höjd lite högt till skyarna.

 2. Intressant
  veronicas_bok_bak_liv, 29 januari 2023

  Kriminalkommissarien Jan Olsson har arbetet med alla de brott som satt djupa spår i Sverige, som bland annat Palmemordet och jakten på Lasermannen. 86 år gammal så arbetar han fortfarande deltid som utredare.

  Den här kriminalromanen är verkligen intressant på många sätt. Boken belyser livet som polis, stora krimfall som även jag personligen upplevt genom media och påverkats av, framförallt Palmemordet - då jag exakt kan säga vart jag var när nyheten nådde mig och hur det skrämde m... Läs hela recensionen

 3. Ett polisliv
  bok_stavligt, 21 januari 2023

  Låt inte den, i min mening, lite fåniga titeln lura dig. Det här är både underhållande och intressant läsning. Det är möjligt att kommissarie Olsson kallades för supersnuten men för mig blir den fel i sammanhanget.

  En berättelse om ett liv som polis som tar oss igenom många av landets mest högprofilierade kriminalfall. Men också det polisiära arbetets utveckling sen 1950-talet. Från patrullerande polis på Stockholms gator, till brottplatsundersökare och utredare. Inblandad i bland an... Läs hela recensionen

 4. Medryckande som en roman
  Henrik Lövgren, 11 november 2022

  Spännande som en thriller. Mycket ny information om kända och okända kriminalfall. Passar till alla som veta mer om okända seriemördare, Estonia, Palmemordet och mycket annat. Och om hur man påverkas av att undersöka brott.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Peter H Johansson