Gå tillsammans : en historia om solidaritet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2022-04-06
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Antell, Love (form)
Dimensioner
216 x 143 x 27 mm
Vikt
566 g
SAB
Ocgaa
ISBN
9789177751939
Gå tillsammans : en historia om solidaritet (inbunden)

Gå tillsammans : en historia om solidaritet

Inbunden Svenska, 2022-04-06
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Rädslan brer ut sig och allt fler människor tvingas fly från omöjliga livsvillkor. I den rika världen försöker de välbärgade låsa sin oro ute, samtidigt som allt fler upptäcker att välfärds samhället inte längre förmår erbjuda trygghet. I detta krisläge efterlyser alla mer solidaritet. Men vad betyder det?

Gå tillsammans är en historik över hur människor gått sam man för att försvara sina intres sen, från jägarsamhällenas täta samvaro fram till den globala världsordning där människor nas behov underordnats marknadens. Det är berättelser om klasskamp, om strejker och byggen av välfärdssamhällen, om motsättningar mellan indivi dualism och kollektivism.

Gå tillsammans är också en his toria om vad solidaritet innebär med hjälp av personer som trott starkt på den, som Rosa Luxem burg, Bertolt Brecht och George Orwell. Är solidariteten alls möjlig, och hur förenas den med personlig frihet? Vem kan vi lita på när vi tar sig oss an utmaning en att bygga en hållbar värld?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gå tillsammans : en historia om solidaritet
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »