Världens viktigaste trädgård : till naturens försvar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-03-10
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Hansson, Kerstin (form) / Stenvall, Jonathan (foto)
Dimensioner
256 x 197 x 19 mm
Vikt
718 g
SAB
Qe,Uh
ISBN
9789177752066
Världens viktigaste trädgård : till naturens försvar (inbunden)

Världens viktigaste trädgård : till naturens försvar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-03-10
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Världens viktigaste trädgård får du lära dig vad du kan göra för att öka din trädgårds ekotjänst. Inte bara genom att odla och plantera - ibland kan det vara så enkelt som att inte klippa gräset så ofta, låta det där trädet stå ett tag till eller välja grus framför betong. På så sätt kan du också hjälpa till att mildra effekter na av vårt allt mer extrema väder.

Det här är en ovanlig trädgårdsbok, kanske till och med ett manifest för naturen. Odling är nämligen inte bara hobby utan kan vara en betydelsefull klimatinsats. Din trädgård kan bli en viktig pusselbit i det urbana eko systemet. Om du låter den.

"Respekten och nyfikenheten för det vilda livet smittar av sig och de vardagliga berättelserna gör boken personlig. Glodeck skriver med ett lättsamt och lekfullt språk och tillsammans med ett 70-tal av Stenvalls vackra och fascinerande foton skapas en fantastisk och inspirerande helhet. Helhetsbetyg: 5 av 5." BTJ, Mikaela Karlsson

" Världens viktigaste trädgård gör också något eget av tipsen. Framför allt på grund av Mariette Glodecks kreativa och lättsamma språk med glimten i ögat som gör läsningen underhållande. Hon filosoferar, följer tankebanor och försöker till exempel förstå varför vi så ofta sköter våra trädgårdar i en sorts kamp mot naturen istället för att arbeta med den. Mycket är tänkvärt och det känns befriande att läsa någon som funderat några led längre kring hur vi sköter våra små gröna plättar här på jorden. Det personliga tilltalet blir än mer tilltalande med naturfotografen Jonathan Stenvalls bilder, som håller en väldigt hög nivå. En del av dem är fantastiska och hade kunnat vara omslagsbilder på andra böcker i samma genre. (...) Världens viktigaste trädgård ger en utmärkt grund att stå på för dig som vill låta din tomt bli en plats även för det som surrar, kryper och flaxar." Rikare trädgård, Erik Hansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens viktigaste trädgård : till naturens försvar
  2. +
  3. Min skogsträdgård : silande ljus och vandrande skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min skogsträdgård : silande ljus och vandrande ... av Marika Delin (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens viktigaste trädgård : till naturens försvar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vilken fin bok!
    Nina Johansson, 21 april 2022

    Innehållet, bilderna, upplägget -så bra! Mycket läsvärd och bra med alla praktiska tips!! Jag ska köpa in till jobbet på gymnasiet också.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mariette Glodeck