Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hokus pokus (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2022-08-24
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Fabian Göranson
Dimensioner
212 x 155 x 16 mm
Vikt
380 g
SAB
uHci
ISBN
9789177752196

Till skogens hjärta

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2022-08-24
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fantastiska bilder o spännande äventyr! Och de kommer ut i (magiskt!) rasande takt. Ylva Hällen

Fabian Göransons Hokus pokus-serie är något av det roligaste som hänt barnbokssverige på länge, och del fyra och fem om den lilla häxan gör ingen besviken. Lite läskigare än de tidigare, men med samma generösa bildberättande och samma underskruvade humor. Anna Hellgren i Expressen

Underbart humoristiskt äventyr i denna genomillustrerade bokserie som är en hybrid mellan seriealbum och bok, och som gör den perfekt för högläsning, men också för den som börjat läsa själv och vill ha bildstöd. Fabian Göranson är fenomenal på att blanda en spännande häxbrygd i vardagsmiljö. Johan Anderblad

I den femte boken om den lilla häxan Ida går Fabian Göranson till botten med häxhattens mysterium! Här möter vi hela klassen och läraren Greta Borg i ett rafflande skogsäventyr!

Det är bara en vecka kvar till sommarlovet. Greta Borg har ordnat en utflykt med övernattning i skogen för hela klassen. Först ska de gå upp till Sjövikens högsta punkt och titta på det stora flyttblock som kallas Stenbordet. På andra sidan berget ska det finnas ett vackert vattenfall, och på kvällen avslutas utflykten med korvgrillning och övernattning.

Ida och hennes bästis Ester är exalterade inför äventyret, precis som de flesta andra i klassen. Men några av barnen är oroliga. Det sägs att det finns några som bor i skogen, som kommer fram om natten. Några som inte vill bli störda. Och det ryktas om en mystisk plats som kallas Skogens hjärta. Utflykten börjar bra, solen skiner och alla äter sin medhavda matsäck uppe vid Stenbordet. Men på vägen ner från berget börjar allt gå fel. Det vackra vattenfallet finns inte där det borde vara och ju mer de går runt i skogen och letar, desto mer går de vilse. Till råga på allt försvinner plötsligt Greta Borg!

Snart har den mysiga utflykten förvandlats till en kamp för överlevnad. Medan skymningen faller tappar Ida bort sina klasskamrater en efter en, och snart är hon ensam kvar. Nu står hon öga mot öga med de stora frågorna: Vad är Skogens hjärta? Vilka är varelserna som bor i skogen? Och varifrån kommer egentligen hennes stora, svarta häxhatt?

Fabian Göranson (f. 1978) är en av Sveriges mest prisade serieskapare och illustratörer. Hans Drömmen om Europa (2018) hyllades av en samstämmig kritikerkår och tilldelades Urhundenpriset för bästa svenska seriealbum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till skogens hjärta
  2. +
  3. Vargarnas fest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargarnas fest av Fabian Göranson (kartonnage).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fabian Göranson