Doppelgänger : en färd genom spegelvärlden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
469
Utgivningsdatum
2023-11-29
Förlag
Ordfront förlag
Översättare
Ola Nilsson
Medarbetare
Richardson, Scott (form)
Dimensioner
31 x 218 x 152 mm
Vikt
785 g
SAB
Bsi,Bv
ISBN
9789177753834

Doppelgänger : en färd genom spegelvärlden

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-11-29
222
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en tid där högerextrema rörelser låtsas vara solidariska med arbetarklassen och AI-genererat innehåll suddar ut gränsen mellan äkta och falskt förväntas vi samtidigt vårda våra digitala alias i de sociala mediernas flöden. Författaren Naomi Klein kallar det ett spegelland att navigera i - vår destabiliserade nutid fylld av förvillande skuggspel, digitala återspeglingar och verklighetsförvrängning.

När Klein nu konfronterar konspirationstänkandets dubbelexponeringar och artkomplex vänder hon sig bland annat till Sigmund Freud, Jordan Peele, Alfred Hitchcock och bell hooks. Klein analyserar skickligt samtidens förvridna nyhetsrapportering och politiska klimat - och med humor och värme ger hon oss en berättelse som denna gång också går närmare inpå det egna jaget än någonsin förr.

Doppelgänger: En färd genom spegelvärlden är en slags guidebok för en illavarslande samtid, för alla oss som förlorat sig i webbflödets kaninhål och som undrar varför vår tids politik blivit så ödesdigert förvrängd. Finns det en väg ut ur denna kollektiva yrsel och hur kan vi återigen kämpa för det som verkligen betyder något?

NAOMI KLEIN är en kanadensisk författare, journalist och aktivist - och en av vår tids största tänkare. Hon är känd för sina banbrytande verk om globalisering, kapitalism och klimatförändringar som No logo, Chockdoktrinen och Det här förändrar allt.

"'Doppelgängers' styrka ligger i elegansen i metaforen, och i hur ärlig Klein är med att de två spegelbilderna har många likheter, hur ogärna personerna på respektive sida än vill." Marika Lindgren Åsbrink, Aftonbladet

"...en ur alla synvinklar svindlande läsupplevelse." Dagens Nyheter, Sara Martinsson

"...en måsteläsning i vår förvirrade tid, där paranoian och rädslan för den andre tycks växa sig allt större. Doppelgänger slår ett slag för intellektuell komplexitet och hederlighet, och är en lisa att läsa." Göteborgs-Posten, Sanna Samuelsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Doppelgänger : en färd genom spegelvärlden
  2. +
  3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Naomi Klein