Rörelsen i stillhet och kraft : en organisationsbiografi över S:t Lukasstiftelsen som blev Förbundet S:t Lukas (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2019-07-11
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
230 x 165 x 40 mm
Vikt
852 g
SAB
Cgc
ISBN
9789177771036
Rörelsen i stillhet och kraft : en organisationsbiografi över S:t Lukasstiftelsen som blev Förbundet S:t Lukas (inbunden)

Rörelsen i stillhet och kraft : en organisationsbiografi över S:t Lukasstiftelsen som blev Förbundet S:t Lukas

Inbunden Svenska, 2019-07-11
320
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken skildrar Ingvar Bengtsson hur en liten men växtkraftig rörelse blir till en omfattande organisation. S:t Lukasstiftelsen börjar med en vision om att betjäna (lidande) människor genom samarbete över yrkesgränser och utifrån en helhetssyn på människan. Läsaren får göra en resa genom åttio år. Den börjar med en guidning genom det kulturella landskap som omger starten av Stiftelsen Stillhet och Kraft och dess första förgrundsgestalter. Deras idéer omsätts och prövas i konferenser, stilla dagar och retreater. Karaktäristiskt för rörelsen är att man samtalar över professionella och samfundsmässiga gränser. Ur samtalet utvecklar sig kurser och fortbildningar. Efter några år finner de fasta former som visar sig hållbara och utvecklingsbara för flera årtionden. Den psykoterapeutiska mottagningsverksamheten växer fram ur dyrköpta erfarenheter från ett sjukhem som måste läggas ner efter bara ett och ett halvt år. Ur det misslyckandet görs erfarenheter som får stor betydelse för den fortsatta verksamheten. Samtidigt som författaren skildrar en stor kontinuitet inom rörelsen visar han hur man ofta tvingats till nytänkande i samband med ofrånkomliga vägval. Förändringar i det omgivande samhället har under alla åttio åren tvingat fram vissa anpassningar, men lika viktigt har varit att rörelsen haft kontakt med sina egna rötter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rörelsen i stillhet och kraft : en organisationsbiografi över S:t Lukasstiftelsen som blev Förbundet S:t Lukas
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »