Evangelisk katolicitet : om kyrkans enhet och identitet i Kristus (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2021-03-03
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
220 x 156 x 17 mm
Vikt
370 g
SAB
Ck
ISBN
9789177771692

Evangelisk katolicitet : om kyrkans enhet och identitet i Kristus

Häftad,  Svenska, 2021-03-03
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Evangelisk katolicitet handlar om kyrkans identitet den allmänneliga katolska kyrkan i världen och genom alla tider. Men det handlar också om Svenska kyrkans egen identitet, om hur hon kan förstå sig själv utifrån sin historia och i dagens situation. Svenska kyrkan är som begrepp avgränsande en nationalkyrka men i den katolska kyrkans perspektiv är hon främst en kyrkoprovins i den enda, heliga, allmänneliga och apostoliska Kyrkan, en del av Kristi kyrka här och överallt, nu och alltid. I begreppet evangelisk katolicitet ryms såväl den evangelisk lutherska traditionen som det katolska arvet i alla tider och överallt. Därför är ämnet angeläget. Den här antologin spänner över vida områden, från det bibliska sammanhanget till dagens pastorala behov, från hur begreppen katolsk och evangelisk har förståtts sedan reformationen till mer pastorala aspekter. Det handlar om Svenska kyrkans självförståelse och identitet men också om den större samhörighet som skulle kunna kallas för Den evangelisk-katolska kyrkan. Antologin kan förhoppningsvis bidra till att vi tar ännu något litet steg till att förverkliga kyrkans enhet.

Författarna till denna antologi är Marco Aldén, Carl Axel Aurelius, Peter Bexell, Sven-Erik Brodd, Erik Eckerdal, Maria Eckerdal, Biörn Fjärstedt, Markus Hagberg, Kjell O. Lejon, Berth Löndahl, Mikael Löwegren, Folke T Olofsson och Henrik Tobin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evangelisk katolicitet : om kyrkans enhet och identitet i Kristus
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Berth Löndahl

  • Mysteriet : om ett förlorat leende, livets frågor och mässan

    Berth Löndahl

    Detta är en kärleksförklaring. Eller snarare två. Den första är till frågandet och sökandet kring livets grundfrågor. Den andra är till mässan som en djupt existentiell handling. Inte en tolkning av livet utan en handling för livet. Mässan är en s...