Tio-sekundersregeln och ögonkontaktens kraft (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-05
Förlag
Storytel Dox
ISBN
9789177786023
Tio-sekundersregeln och ögonkontaktens kraft (e-bok)

Tio-sekundersregeln och ögonkontaktens kraft (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-05
18
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Redan efter cirka tre sekunders ögonkontakt med en främling händer något, efter tio sekunder börjar vi le lite eller larva oss. 30 sekunders ögonkontakt leder antingen till våld eller sex. Hur kan våra ögon ha en sådan makt över oss?

TIO-SEKUNDERSREGELN OCH ÖGONKONTAKTENS KRAFT är en artikel som ursprungligen publicerades november 2016 i Modern Psykologi.

Eva Barkeman är vetenskapsjournalist med en bakgrund som molekylärbiolog. Hon har arbetat på bland annat Aftonbladet och Vetenskapsrådet, och skriver för tidningar som Forskning & Framsteg, Språktidningen och Modern Psykologi. Hon drivs av nyfikenhet; att försöka förstå hur saker och ting hänger samman, och fascineras av både det som sticker ut och det som blir en helhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barkeman Eva

  • Missarna jamar bara för oss

    Barkeman Eva

    Jamar katter på dialekt? Och hör de skillnad på folk och folk? De allra flesta mjau-läten är riktade till oss människor ? inte till andra katter. Men de har olika sätt att säga mjau på, beroende på vad de vill säga. Nu studerar språkvetare dialoge...

  • Glasklar brytning i gesterna

    Barkeman Eva

    Hur dukar du ett bord? En fransman och en svensk gör nog på ungefär samma sätt när de ställer fram glas, lägger ut bestick och sätter fram tallrikar. Men när de ska beskriva hur de dukar ser gesterna som ackompanjerar talet helt olika ut. Vi gesti...