Torpeden: en bok om Johan Darwich (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (220.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jens Hultén
Utgivningsdatum
2017-08-10
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789177790570
Torpeden: en bok om Johan Darwich (ljudbok)

Torpeden: en bok om Johan Darwich Ljudbok

(5 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-08-10

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Historien om Johan Darwich är historien om en torped, en hitman, och den värld han lever i. Det är samtidigt en berättelse om en vän som aldrig sviker och en älskad bror, morbror och farbror.

Johan har i stort sätt begått samtliga brott som finns i brottsbalken med undantag för sexualbrott och IT-brott. Han har gjort sig skyldig till grovt rån, stöld, grov misshandel, vapenbrott, narkotikabrott och mord. Johan är dömd för vad polisen beskriver som ett beställningsmord. Han åtalades även för mordet på Brödraskapets ledare, Danny Fitzpatrick. Åklagaren yrkade på livstid men Johan blev frikänd. Inom länskriminalen i Stockholm misstänker man honom för ytterligare 45 mord, däribland på Brödraskapets tidigare hit man, som man dock ännu inte hittat liket efter. Bland kriminella finns det de som hävdar att Johan är ansvarig för så många som 10 mord.

Varför skriver man då en bok om en person som har begått alla dessa brott? Därför att Johan ledde det första invandrargänget i Sverige: Gringos. Därför att han började sin kriminella bana vid sju års ålder i Syrien genom att stjäla skor som folk hade tagit av sig i moskén, för att sedan snabbt springa iväg och sälja dem. Därför att han under 30 år av grov kriminalitet har haft en unik insyn i den mest våldsamma delen av den organiserade brottsligheten i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Sundevall