Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2018-04-05
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 143 x 20 mm
Vikt
386 g
SAB
Koafh-c
ISBN
9789177790815
Kommer de, så skjuter jag oss : om svenska judars liv i skuggan av Förintelsen (inbunden)

Kommer de, så skjuter jag oss : om svenska judars liv i skuggan av Förintelsen

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-04-05
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det finns mängder av böcker om svenska antisemiter, fascister och rasbiologer, men ytterst få om hur det var att leva som svensk jude när nazisterna lade stora delar av Europa under sig. Många av de gamla svensk-judiska familjerna var välutbildade och framgångsrika, vissa var mycket förmögna och tillhörde samhällseliten. I generationer hade de gjort mycket för att smälta in och anpassa sig. På 1930-talet, när rastänkandet fick grepp om politiken, förändrades läget i grunden. Släkterna Bonnier, Heckscher och Sachs hamnade högst upp på nazisternas dödslistor. När Hitler ännu såg ut att vinna kriget tvingades de svenska judarna att gå från anpassning till överlevnad. Situationen försämrades snabbt och alternativen blev allt färre i skuggan av Förintelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommer de, så skjuter jag oss : om svenska judars liv i skuggan av Förintelsen
  2. +
  3. Överlevarna : röster från Förintelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlevarna : röster från Förintelsen av Bernt Hermele, Cato Lein (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kommer de, så skjuter jag oss : om svenska judars liv i skuggan av Förintelsen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket viktig historia
    Pappersläsaren, 21 juli 2018

    Hermele har gjort en gärning med denna bok. Den är inte så tjock, men den innehåller mycket. Utförlig förteckning av publicerat såväl som opublicerat material. Boken bygger vad jag kan se på ett mycket utförligt källarbete.

    "Kommer de så skjuter jag oss" beskriver politik och offentlig debatt, men också privata minnen i en helgjuten helhet. Jag förväntade mig mer (tidigare opublicerade) personliga minnen, även om de som har personliga erfarenheter och minnen från kriget med beröring ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bernt Hermele