Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sally Mellberg (del 2)
Utgivningsdatum
2018-01-22
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789177792468
Sally och Nazistligan (e-bok)

Sally och Nazistligan E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-01-22

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Stockholm 1945: en sliten stad med slitna människor, en stad i kolrök med varubrist, spårvagnarnas och trådbussarnas stad men också fortfarande spionernas stad. Sverige kämpar med att ta sig ur den kris som krig och avspärrningar skapat. Ännu vet ingen vad som ska hända med de besegrade länderna, med återuppbyggnaden, med flyktingarna.

Salvatore "Sally" Mellberg har under kriget arbetat som chaufför åt biträdande chefen för den svenska militära underrättelsetjänsten C-byrån. När verksamheten vid krigsslutet lades ner fick han ett avgångsvederlag som skulle räcka att leva på tills han kom igång med sin nya civila verksamhet: "en byrå för diskreta privata undersökningar" - en detektivbyrå!

Nu får Sally Mellberg sitt första fall som privatdetektiv, men uppdraget visar sig mycket farligt. Han kommer i kontakt med den nazistiska motståndsrörelsen Varulvarna, som genom organisationen Odessa ska hjälpa före detta högt uppsatta nazister och andra krigsförbrytare att fly Europa för en fristad i Sydamerika.

Vilka svenskar är inblandade och vem går egentligen att lita på? Kan han ens lita på kvinnorna i "Sekreterarklubben"?

Sally och Nazistligan är den första spionromanen i en serie som skildrar Sverige under efterkrigstiden och kalla kriget fram till idag. Böckerna bygger delvis på verkliga händelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sally och Nazistligan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jan Bergman har "inside information"
    Hasse Wikfors, 1 mars 2018

    Intressant tid skildrad utifrån ett ovanligt perspektiv. Författaren är mycket väl insatt i dessa händelser från tiden. Rent litterärt kanske inte så märkvärdigt.
    Hasse W

Visa alla 1 recensioner