Svenskar i strid mot Hitler : i amerikansk krigstjänst 1941-45 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2018-08-22
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Norman, Michael (form)
Dimensioner
232 x 164 x 22 mm
Vikt
539 g
SAB
Kc.54
ISBN
9789177792550
Svenskar i strid mot Hitler : i amerikansk krigstjänst 1941-45 (inbunden)

Svenskar i strid mot Hitler : i amerikansk krigstjänst 1941-45

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-08-22
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Anders Kullander från Göteborg for efter andra världskrigets utbrott till Amerika och blev soldat i US Army. Han landsteg på Omaha Beach i Normandie och var med om blodiga strider på väg till Berlin. Svensken tog sig ända fram till Hitlers bunker och fotograferades vid platsen där diktatorns lik bränts.

Kullander var bara en av många svenskar som i amerikansk krigstjänst stred mot Hitler. En del Swedes ingick i elitförband och många av dem tjänstgjorde med stor framgång i luften, på marken och på världshaven i Europa och Afrika samt mot Hitlers bundsförvant i Asien.

Svenskarna som stred i Waffen-SS har fått stor uppmärksamhet. De många fler svenskarna på den andra sidan får nu upprättelse, i en bok som innehåller en mängd hittills opublicerade uppgifter och fotografier.

LARS GYLLENHAAL har skrivit en rad böcker, bland andra Jan och Nordens frihet och Ryska elitförband och specialvapen (med Joakim von Braun). Han är också ledamot i Svenska militärhistoriska kommissionen.

"Svenskar i strid mot Hitler, som är välskriven och rikt illustrerad med intressanta och relevanta fotografier, kräver kanske inte i sig att man är insatt i ämnet men läses med god behållning om man är det."
Gunnar Skagerberg, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svenskar i strid mot Hitler : i amerikans...