Prickskytt i Röda armén : memoarer från andra världskriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2018-09-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Kjell Waltman, Inge R L Larsson
Originaltitel
Red Army Sniper
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 140 x 17 mm
Vikt
405 g
SAB
Lz Nikolajev, Jevgenij
ISBN
9789177793892
Prickskytt i Röda armén : memoarer från andra världskriget (inbunden)

Prickskytt i Röda armén : memoarer från andra världskriget

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2018-09-12
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"[M]ånga spännande inblickar i en prickskytts vardag och med alla knep för att vara osynlig för att kunna ställa till med maximal skada hos fienden." Mariestads-Tidningen

Jevgenij Nikolajev var en av Sovjetunionens främsta prickskyttar under andra världskriget. Under sin karriär oskadliggjorde han 324 fiendesoldater, de flesta under den fruktansvärda belägringen av Leningrad 1941-42.
Genom hans memoarer lyser Röda arméns hårdnackade uthållighet i försvaret av Lenins stad mot de tyska angriparna, liksom den centrala roll som de ryska prickskyttarna spelade i slaget. Nikolajev beskriver de många timmar som han ägnade åt noggrann observation medan han i dold eldställning låg stelfrusen och väntade på ett tillfälle att skjuta en fiende. Prickskytt i Röda armén ger insikt i hur det var att strida i några av andra världskrigets blodigaste slag.

JEVGENIJ NIKOLAJEV föddes i Tambov 1920. Han blev inkallad till militärtjänst i oktober 1941, och placerades inledningsvis i Karelen. Hans NKVD-enhet flyttades till Leningradsektorn kort efter den tyska invasionen 1941. Efter att ha blivit sårad i december 1942 överfördes han till kontraspionaget (SMERSJ) och blev i slutet av kriget kapten i ett artilleriförband som stred i Tyskland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prickskytt i Röda armén : memoarer från andra världskriget
  2. +
  3. Prövad i strid : amerikansk fallskärmsjägare i Normandie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prövad i strid : amerikansk fallskärmsjägare i ... av Thomas M Rice (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »