Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2018-09-04
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
Fragile Lives: A Heart Surgeon's Stories of Life and Death
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
477 g
SAB
Lz
ISBN
9789177796473
Ett bräckligt liv : en hjärtkirurgs berättelser från operationsbordet (inbunden)

Ett bräckligt liv : en hjärtkirurgs berättelser från operationsbordet

Inbunden Svenska, 2018-09-04
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Liemannen själv sitter på hjärtkirurgens axel en hand som slinter och en människa dör. Balansen mellan liv och död är skör, och hjärtkirurgen utför sitt jobb på en spänd lina mellan dem. I operationsrummet finns det ingen tid att tveka. Det handlar om blod, kött, revbenshakar och att med sina bara händer massera det vitala organet och tvinga det tillbaka till liv. Ett misstag kan få ödesdigra konsekvenser och kostnaden mäts i människoliv. Professor Stephen Westaby har tänjt på gränserna och förändrat förutsättningarna för vad en hjärtkirurg kan åstadkomma. Under sin trettiofemåriga karriär har han räddat hundratals människor från en för tidig död. Ett bräckligt liv är hans memoarer där han berättar om några av sina mest uppseendeväckande fall barnet som redan vid sex månaders ålder drabbats av flera hjärtattacker, kvinnan som genomlevde den ofattbara mardrömmen att vara vid fullt medvetande men som varken kunde kommunicera eller på annat sätt använda kroppen, och mannen vars liv bokstavligen drevs av ett batteri under åtta år.
Det här är en känslofylld, viktig och djupt rörande bok som ger en unik inblick i hjärtkirurgins adrenalinfyllda, blodiga och ibland tragiska värld.

STEPHEN WESTABY är en hyllad och världsberömd hjärtkirurg som var den förste att göra en hjärttransplantation med en ny typ av konstgjort hjärta. Under sina trettiofem år som läkare har han arbetat på flera av Storbritanniens bästa sjukhus och utfört tusentals hjärtoperationer.

"Ett bräckligt liv är en uppriktig och fängslande bok skriven av en man som har gjort ungefär så mycket gott för sina medmänniskor som är möjligt under en livstid."
The Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett bräckligt liv : en hjärtkirurgs berättelser från operationsbordet
  2. +
  3. En sorts memoar

De som köpt den här boken har ofta också köpt En sorts memoar av Björn Hellberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett bräckligt liv : en hjärtkirurgs berät...