Bebisfabriken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-08-15
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Söderberg, Li (form)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell, Li Söderberg
Dimensioner
265 x 233 x 8 mm
Vikt
390 g
ISBN
9789177796527
Bebisfabriken (inbunden)

Bebisfabriken

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-15
110

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Hur gör djur? Äntligen kommer en bok om fortplantning, en vackert illustrerad faktabok om hur ett antal djur gör för att göra och ta hand om sina ungar. Några djur vi får möta är: Noshörning: Akta, bajsattack! Nu är det bäst att du håller dig undan, för mamma noshörning är redo för att para sig och då går det vilt till. Hon skvätter och sprätter sitt bajs så att det hamnar på träd, stenar och växter. Doften får sedan hanarna att vilja träffa henne. Nandu: En alldeles eggstra pappa! Här är det pappa nandu som gör allt jobb. När det är dags för parningstid fixar han en fin grop och väntar sedan på att honorna ska komma och lägga ägg. Sedan kan han ruva på upp till 70 ägg samtidigt. Svarta änkan: Passa dig! Spindelhonan är cirka 30 gånger större än hanen och har fått sitt namn för att hon dödar sin partner efter parning. Ibland äter hon till och med upp honom!

Tycker du att det är knepigt att prata med ditt barn om blommor och bin? I så fall är det här ett utmärkt sätt att introducera ämnet hemma. I Bebisfabriken får vi sammanlagt möta ett femtontal djur, veta hur de parar sig, vad som händer då de är dräktiga och hur de tar hand om sina nyfödda. I boken finns allt från kejsarpingvin och sjöhäst till känguru och räv.

KATY KIMBELL och LI SÖDERBERG är formgivare,illustratörer och författare. De saknade en bra och lättsam bok om blommor och bin att läsa för sina barn och där föddes idén till Bebisfabriken. Katy och Li har tidigare gjort boken Älskade barn (Känguru, 2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bebisfabriken
 2. +
 3. Regnbågsbebisen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Regnbågsbebisen av Josefine Engström (inbunden).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bebisfabriken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Passar bättre för 6-9 år

  Detta är en faktabok för barn som handlar om djurens fortplantning.
  Vi får lära oss mer om om grodor, björnar, bältdjur, svanar och andra fåglars ägg, dvärgsilkesapa, elefant, kejsarpingvin, räv, noshörning och flera till djur.
  På varje uppslag finns fakta kring djuret som kombineras med rikliga och fantasifulla illustrationer.
  Illustrationerna är min favoritbit av boken. Det märks att illustrationerna är gjorda av utbildade personer som är kunniga inom sitt område. När jag ser ... Läs hela recensionen

 2. Trevlig
  Kaffeläsaren, 6 oktober 2018

  Bebis-fabriken är en faktabok för barn mellan 3-6 år. Boken handlar om olika djurs fortplantning och bebisar. B.l.a nämns räv, svan, bältdjur, dvärglikesapa och kängurur. Mest fascinerande är att bältdjuret precis som brunbjörnen och fladdermusen har fördröjd fortplantning, ändå upp till två år kan de vänta med att föda sina ungar. Imponerande! Illustrationerna är söta, t.o.m de små spindlarna är söta och det är milda behagliga färger att titta på. Sonen var inte så intresserad av boken just ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna