Bakom gallret : hur jag överlevde min faders vansinne (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2018-09-11
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Fredrika Spindler
Originaltitel
Derrière la grille
Dimensioner
177 x 110 x 12 mm
Vikt
152 g
SAB
Lz Julien, Maude
ISBN
9789177796626
Bakom gallret : hur jag överlevde min faders vansinne (pocket)

Bakom gallret : hur jag överlevde min faders vansinne

(2 röster)
Pocket Svenska, 2018-09-11
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Maude Julien var tre år gammal flyttade hon med sina föräldrar till ett hus beläget långt från annan bebyggelse. Hennes far ville uppfostra henne till en supermänniska med ett psyke starkt nog att uträtta storverk.
Hans metod var extrem och mycket grym. Maude hölls isolerad, var ständigt halvt utsvulten och fick bo i ouppvärmda rum och tvätta sig i iskallt vatten. Som liten flicka tvingades hon hålla handen på ett elektriskt stängsel och förbjöds röra sig när stötarna kom. Som straff för någon svaghet eller olydnad talade ingen till henne under flera veckor.
Många nätter låstes hon in i ett kallt och kolmörkt källarrum och tvingades sitta orörlig medan råttor sprang över hennes fötter. Om hon rörde sig det allra minsta ringde klockor som sytts fast i hennes kläder och hon bestraffades.
Hennes mor skötte undervisningen. Maude hade inga vänner och träffade inga andra människor än sina föräldrar. Hennes enda ljuspunkt och vänskap kom från de djur hon tilläts ha av dem lärde hon sig vad kärlek och glädje är. Bakom gallret är en fruktansvärd och sann berättelse om en människas motståndskraft och inre styrka. Boken är såld till ett flertal länder. MAUDE JULIEN är idag psykoterapeut specialiserad på behandling av människor som levt i kontrollerande relationer och varit utsatta för känslomässig manipulation. Hon är bosatt i Paris.

"Den här boken är den bästa jag läst i år! Berättarkonsten är på topp [ ] kan jag varmt rekommendera [ ] har gett ett särskilt djupt avtryck [ ] lämnar nog ingen läsare oberörd."
mariettsfoto.blogspot.se

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bakom gallret : hur jag överlevde min faders vansinne
  2. +
  3. Snälla pappa, sluta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snälla pappa, sluta av Caryn Walker, Linda Watson-Brown (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna