Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2018-12-28
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc
ISBN
9789177797371
Blindtunnel (inbunden)

Blindtunnel

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-12-28
203
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
 

Daniel har förändrats sedan han förlorade jobbet. Desperat flyr han in i husannonser, allt längre bort. En dag hittar han en vingård som verkar nästan obegripligt billig. Sonja går med på att sälja radhuset och lämna Sverige, för drömmen om ett annat liv. Vingården ligger vid en flod, bland böljande kullar i det som en gång kallades Sudetenland. Den har stått övergiven i decennier, vinfälten är övervuxna. När Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden. Snart blir Sonja medveten om varför huset saknar speglar.

 

TOVE ALSTERDAL är en av Sveriges främsta kriminalförfattare. Hennes böcker är prisbelönta i flera länder och ges sammanlagt ut på tjugo språk. Blindtunnel nominerades av Svenska Deckarakademin till 2019 års bästa svenska deckare.

 

"Få kan berätta som Tove Alsterdal. Hon har ett helt eget språk och en vardaglighet i tonfallet, och berättar om människor som inte är renodlat goda eller onda, det är mänskligt och just därför nästan mer skrämmande: alla kan begå onda handlingar och alla kan ha avgörande hemligheter."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Romanläsaren får, alltmer andfådd, uppleva att nedtystade dolda berättelser ur historien och ur människornas inre kommer att lyftas fram i ljuset på det sätt som författaren Tove Alsterdal gör som få andra. Drivet, känsligt, mästerligt."
Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren

"En allmänbildande och fördjupande deckare"
Malin Krutmeijer, Aftonbladet

"Blindtunnel är en roman om en tid, en epok och en historia. Men också både spännande och gripande, det är ju Tove Alsterdal som skrivit den, vilket är en garanti för kvalitet även i det avseendet."
Mats Palmquist, Smålandsposten

"Blindtunnel är en fascinerande och originell bladvändare."
Christine Karlsson, BTJ

"Tove Alsterdals Blindtunnel är både spännande och gripande."
Ystads Allehanda

"Tove Alsterdal tillhör landets absoluta elit inom genren kriminalromaner, kanske är hon den allra bästa."
Dast Magazine

"Hon är Sveriges John le Carré."
Åsa Larsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blindtunnel
 2. +
 3. Den skrattande hazaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den skrattande hazaren av Kjell Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Blindtunnel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Saknar spänningen
  ElinsBokhylla , 31 juli 2019

  Tove Alsterdal ha skrivit en väldigt tung, händelserik och välskriven bok. Kapitlen är detaljerade och full med historia, historia som jag aldrig tidigare har hört om förut.
  Bokens språk är bra men jag tyckte att det var lite svårt att hänga med ibland, det blev mycket historia och fackspråk, vilket för mig är lite svårt att förstå och gör att jag tappar intresset.

  Blindtunnel av Tove Alsterdal börjar lite tam enligt mitt tycke, spänningen finns inte riktigt med vare sig i börja... Läs hela recensionen

 2. Ingen spänningsroman
  Katarina, 3 februari 2019

  Detta är en av de tråkigaste böcker jag läst. Baksidestexten och omslaget ger skenet av att vara en spänningsroman men det är en långtråkig historia om kriget och boken djupdyker i samtal med gamla farbröder.
  En besvikelse.

 3. Spännande historia
  Maja, 27 januari 2019

  🔹 Dags för recension 🔹
  Blindtunnel av Tove Alsterdal
  .................................................
  Jag älskade Tove Alsterdals tidigare böcker. Hon skriver så bra, fängslande på nåt sätt.
  Men den här boken fångade inte riktigt mig, inte lika starkt som hennes tidigare böcker.
  Boken är bra, den är välskriven, det märks att hon vill berätta en historia, inte bara för stunden, utan en som det verkligen syns hur mycket research och hårt arbete det ligger ba... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 januari 2019

  Blindtunnel är Tove Alsterdals femte roman. Jag har läst alla dom fyra tidigare, och jag har tyckt mycket om dom allihopa. Här är länkar till mina recensioner av dom: Kvinnorna på stranden, I tystnaden begravd, Låt mig ta din hand, och Vänd dig inte om.

  Och Blindtunnel gjorde mig inte besviken. För den var lika bra som dom fyra tidigare böckerna. (Alla böckerna är helt fristående från varandra). Och jag tycker att boken är mer en blandning av ett drama och en thriller, än en kriminal... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Tove Alsterdal