505 svenska platser du måste se innan du dör (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Svensson, Sevda (foto)
Dimensioner
220 x 165 x 40 mm
Vikt
1049 g
SAB
Nc.08
ISBN
9789177797456
505 svenska platser du måste se innan du dör (inbunden)

505 svenska platser du måste se innan du dör

(16 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-17

Slutsåld

505 svenska platser du måste se innan du dör är en nyutgåva av den framgångsrika 501 svenska platser du måste se innan du dör. Den här gången med fyra nya platser, många fler bilder och kartor samt register.

Det har blivit allt mer populärt att ha en så kallad bucket list, alltså en lista över sådant som bör göras och hinnas med innan det är för sent. Och vad kan då vara bättre än en lista över platser i det egna landet, platser som du kanske aldrig hört talas om eller av någon anledning aldrig kommit till. I den här boken får du tips på allt du verkligen inte bör missa om du vill kalla dig svensk eller är här som turist.
Det kanske kan tyckas som en övermäktig uppgift att pricka av samtliga platser i den här boken. Men använd den då till att få inspiration och tips inför nästa resa i vårt avlånga land. Vem vet, det kanske räcker med ett annorlunda utflyktsmål och vips så har du fått ett nytt minne för livet.

505 svenska platser du måste se innan du dör är den perfekta reseguiden och inspirationsboken för dig och din familj, eller presenten till vänner som tror sig ha sett allt. Den är på samma gång informativ och underhållande, och innehåller ett rikt bildmaterial.

LEIF ERIKSSON och MARTIN SVENSSON är båda författare till en rad böcker i olika genrer. De började skriva tillsammans 2010 och arbetar nu med flera gemensamma bokprojekt. Sedan tidigare finns även den mycket uppskattade 101 svenska öar du måste se innan du dör (Lind & Co, 2017).

SEVDA SVENSSON har varit fotograf för flera fackböcker och bokomslag. Hon är också flitigt anlitad av resemagasin som Allt om resor, samt några av Sveriges största dagstidningar.

Oavsett om det gäller en liten avstickare på den vanliga bilfärden till sommarstället eller en längre tur till släkten är boken ett måste för alla som vill få inspiration på allt man inte bör missa i vårt avlånga land.
Elisabet Garcia Dahlbäck, Expressen

Författarna presenterar mängder av guldkorn som man inte ens visste fanns
Ingegerd Backlund, Norrtelje Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av 505 svenska platser du måste se innan du dör. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oorganiserad
  PG, 22 juli 2021

  Städa upp boken! Organisera beskrivningen av platser geografiskt eller åtminstone i bokstavsordning. Att som nu behöva titta på kartan se ett namn på en sevärdhet, gå till registret, hitta landskapet den var i, se sidnumret och sedan behöva bläddra fram den är frustrerande.

 2. Ingen bucketlist!
  -, 9 april 2021

  Platserna presenteras utan någon som helst indelning eller kategorisering vilket gör att mesta energin går åt till att bläddra. Register och kartor i slutet hjälper föga - en uppdelning i kategorier hade gjort boken användbar som både reseguide och bucketlist, nu är det bara rörigt!
  Önskar att jag bläddrat i den innan jag köpte...

 3. 505 Svenska platser att besöka
  Ellen (Tjörnarp), 15 februari 2021

  En användbar bok om man vill bila runt i Sverige eller husbils semester. Hitta nya ställen. Boken innehåller många platser jag inte ens hört talas om men kanske gärna besöker i framtiden :)

 4. Dålig
  Kjell Magnus Pålsson, 21 januari 2021

  Väldigt rörig, alla resmål finns huller om buller. Vill man läsa om alla resmål i ex. skåne så finns dom på 50 sidor utspridda i boken. Det finns en karta där resmålen är utsatta men inga sidnummer utsatta. Det finns säkert bättre böcker.

 5. Sämsta bokköpet någonsin!
  ERIKA BLANK, 28 november 2019

  Med en lockande titel och fin framsida lockades vi att köpa boken via jultidningarna (d.v.s. vi bläddrade inte i boken innan köpet). Vilken flopp! Sämsta köpet vi gjort, den går raka spåret till loppis.

  Några av våra reaktioner:

  - Ingen sortering av sevärdheter finns, vare sig bokstavsordning, län, landskap, nada. Det är en salig röra.
  - Det konstateras också snabbt av oss som bor norr om dalälven att det är en bok för sörlänningar - om Skåne finns 56 sidor att läsa, ... Läs hela recensionen

 6. En bok att lägga i husvagnen, bilen eller husbilen
  Eivor Maria Paulinder, 17 juni 2019

  Den här boken är perfekt att ha till hands under semesterresan i Sverige. När du stannar till för en rast, ta fram boken och titta om det finns några sevärdheter i närheten som du inte ska missa. Lycka till.

 7. Lite rörigt
  - (Gävle), 13 maj 2019

  Författarna skriver om intressanta platser men boken är väldigt rörigt upplagd. speciellt första delen där man måste leta sig fram. Finns inget system.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna