Det lilla hotellet på rue d'Amour (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2019-01-29
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
135 x 135 x 15 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc
ISBN
9789177797548

Det lilla hotellet på rue d'Amour

CD-bok,  Svenska, 2019-01-29

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Paris 1965: Rum nummer ett på lilla Hôtel d Amour på rue d Amour i det sjätte arrondissemanget är större och finare än de andra, och det är rummet som berättar historien om de människor som kommer och går.
Till sin hjälp har hon La clé, nyckeln som följer med gästerna ut på stan och kan avslöja vad som sker där; La fenêtre, fönstret, som berättar vad som händer ute på gatan och Bakélite, den gamla telefonen som skvallrar om inkommande samtal.
Berättelsen handlar också om den unga städerskan Estelle som tvingats fly från sin onde far i en landsortsby, om hennes längtan efter kärlek och om rummets ständiga oro för henne.
Under historiens gång upplever rummet glädje och sorg, kärlek och svek, hopp och förtvivlan, lögner och svidande sanningar. Och till och med ett giftmord! Som om detta inte vore nog är rummet och hennes vänner nervösa för att den skrikande, svärande och ytterst labile ägaren Darcel Chagal ska göra allvar av sitt hot om att sälja hotellet.
Det lilla hotellet på rue d Amour är en mysig feelgood fylld med härlig Parisnostalgi och ett och annat oväntat spänningsmoment.

DAG ÖHRLUND, tidigare mest känd för succéböckerna om Christopher Silfverbielke, har innan han blev författare arbetat som journalist och fotograf. Öhrlund har också skrivit flera kriminalromaner om den buttre och tjurige kommissarien Ewert Truut, och en ny serie om den psykopatiska domaren Suzanne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dag Öhrlund