Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Axberg och Jensen (del 1)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2019-01-15
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
175 x 111 x 15 mm
Vikt
181 g
SAB
Hc
ISBN
9789177797616

Dödens pendel

(24 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-01-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten.
Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.
När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: Flickans klocka är försvunnen.
Går en seriemördare lös i staden?

Dödens pendel är den första romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Sedan debuten 2004 med thrillern Dödens pendel har han nått stora framgångar med böckerna om kriminalkommissarie Johan Axberg och psykiatrikern Nathalie Svensson två serier som vävdes samman i Dominodöden (Lind & Co, 2015).

Historien är tät, språket rappt och det går knappt att lägga ifrån sig boken
Östersunds-Posten

En övertygande debut. Poliskollektivet är ledigt skissat, huvudpersonerna har karaktär och dialogen är otvungen, ibland till och med rolig.
Dagens Nyheter

Få, om ens någon av alla debutanter jag läst i år, skriver dialoger lika rappt och äkta. Han upprätthåller spänningen boken igenom med en långsamt stegrad intensitet.
Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödens pendel
 2. +
 3. Hjärtats mörker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtats mörker av Jonas Moström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dödens pendel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kriminalroman
  ninasboktips, 15 oktober 2022

  En Axberg och Jensen-kriminalare!

  Ett antal plötsliga onaturliga dödsfall inträffar, till en början avlider några äldre av plötslig hjärtdöd vilket inte verkar konstigt, men när unga friska möter döden och det dessutom uppmärksammas att klockor försvinner hos de döda så blir dödsfallen en polissak och hamnar på kommissarie Axbergs bord. Läkaren Jensen ser till en början inte att det ska handla om något kriminellt utan tror mer att de har avlidit av ett virus, men ju längre tiden går ... Läs hela recensionen

 2. Uppskattning
  gunilla jervaeus, 2 juni 2021

  Jag har upptäckt Jonas Moström nyligen pga tycker han är en av de bästa "kriminalare"
  jag läst.Väntar otåligt på hans nästa bok.

 3. Nja
  Lotta Ahlbeck , 12 mars 2019

  Inte hans bästa bok, men helt ok tidsfördriv en tråkig dag. Ganska förutseende och lätt att lista ut vem som är den galna mördaren som tar sina offers tid i beslag.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jonas Moström