Nu i ro slumra in (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Helen Grace (del 5)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2019-04-11
Förlag
Lind & Co
Översättare
Lena Kamhed
Originaltitel
Little Boy Blue
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789177797647

Nu i ro slumra in

(17 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-04-11

Slutsåld

När en man hittas strypt på en av Southamptons mest ökända sexklubbar får kriminalkommissarie Helen Grace en obehaglig överraskning. Offret för det brutala mordet visar sig vara en man hon känner han är en del av hennes mörka, hemliga dubbelliv.
Helen gör allt för att hitta den sadistiska mördaren och skipa rättvisa åt sin vän. Men mördaren har dolt sina spår ytterst skickligt och ledtrådarna är få. Samtidigt rasar en bitter maktkamp på polisstationen, där Helens medarbetare försöker spela ut varandra.
Så inträffar ännu ett mord, utfört med samma bestialiska precision och grymhet. Nu råder det inte längre någon tvekan: mördaren attackerar personer ur Helens hemliga liv. Allt är på väg att raseras och hon ställs inför ett till synes olösligt dilemma. Hur ska hon fånga mördaren utan att avslöja sig själv?

Nu i ro slumra in är den femte, fristående boken om kriminalkommissarie Helen Grace. Serien har sålts till ett tjugotal länder och legat på många topplistor världen över.

M.J. ARLIDGE bor i England och har i många år arbetat med tv-produktioner, bland annat som författare till BBC-serien Tyst vittne.

Arlidge levererar en spännande bok med korta och intensiva kapitel som gör att man aldrig tappar taget [ ] en genomtänkt handling och när författaren dessutom sätter slutet på ett lika oväntat som raffinerat sätt ramar det in ännu en fullträff.
Johan Espefält, Skaraborgs Allehanda

Bra om utanförskap, och med ett överraskande slut: det måste verkligen komma en sjätte del.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nu i ro slumra in. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intensiv
  Bokhyllaniskuggan, 24 januari 2022

  ❥ Recension

  Del 5 om kriminalkommissarie Helen Grace.

  Den här serien har jag följt i många år och den håller en så jäkla hög standard. Jag tycker att de första böckerna är bättre än denna men det är fortfarande riktigt bra. Spänningen byggs upp med korta kapitel och intensiteten trappas långsamt upp.

  Jag älskar ju Helen Grace och hennes team. Särskilt att det består av så pass många kvinnor. Det är ett gäng mångbottnade karaktärer som vid det här laget känns ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av M J Arlidge