Kejsaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Silfverbielke (del 9)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2018-12-11
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
201 g
SAB
Hc
ISBN
9789177797678

Kejsaren

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-11
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livet börjar äntligen att arta sig igen för psykopaten Christopher Silfverbielke. Han har lyckats att ta sig från tillvaron som gigolo till en äldre amerikansk mångmiljonärska. Men han behöver fortfarande pengar och genomför därför sin mest ondskefulla idé hittills.
Den numera slitne kommissarien Jacob Colt bestämmer sig för att det enda sättet att stoppa Silfverbielke är att döda honom. Tillsammans med Hector Venderaz sätter han planen i verket. På en ö i Stilla havet drabbar de samman.

DAN BUTHLER och DAG ÖHRLUND romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter.

Psykopaten Christopher Silfverbielke är tillbaka, kanske för sista gången. Nu går han över gränser som får den mest kallhamrade läsaren att rygga tillbaka.
Magasinet Paragraf, om Kejsaren

Den åttonde boken i serien om psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke. Har man läst de andra är den ett efterlängtat måste . Har man inte läst de första sju är det dags nu.
Karlstads-Tidningen, om Uppståndelsen

Bara några steg in i romanfiguren Christopher Silfverbielkes obskyra värld [ ] kommer jag att tänka på Christian Bale som aktiemäklaren Patrick Bateman i filmen American Psycho [ ] själv upplever jag någon sorts skräckblandad förtjusning [ ] när jag tar del av den här sjuke individens framfart.
Mariestadstidningen, om Motvind

Satiren flödar när författarna låter Silfverbielkes ärkefascistiska människosyn frodas bakom den gudfruktiga fasaden [ ] underhållningsvärdet behålls hela vägen.
Borås Tidning, om Hämnaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kejsaren
 2. +
 3. Motvind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motvind av Dan Buthler, Dag Öhrlund (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kejsaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite synd
  Lars (Stockholm), 9 december 2020

  Det är synd att historien om Silfverbielke inte slutade efter bok tre. Det hade kunnat bli en minnesvärd trilogi. Den första boken är nog bland det bästa jag läst och den senaste(sista?) tyvärr bland det sämsta. Det som stör mig mest är behandlingen av huvudkaraktärerna och alla logiska handlingsluckor. Nyckelpersoner man lärt känna bara försvinner ur handlingen, ofta på rätt meningslösa sätt. Alla andra än Silfverbielke verkar vara superkorkade och utan eget driv. Otroliga/ologiska händelser... Läs hela recensionen

 2. Psykopat nummer ett.
  Thomas Töreberg, 3 december 2020

  Bra bok men väldigt osannolik handling , men ändå mycket spännande. Slutet något oklart , kommer det en fortsättning ? Är det någon som vet ?

 3. Vriden
  Harley, 8 februari 2019

  Overklig men ändå verklig. Svävar mellan trolig verklighet utanför min kännedom, kryddad med dikt och fantasi. Av någon anledning har jag läst hela serien. Huvudpersonen är lätt att hata men även beundra!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna