Berlin 1936 : Sexton dagar i augusti (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-08-13
Förlag
Lind & Co
Översättare
Per Lennart Månsson
Originaltitel
Berlin 1936. Sechzehn Tage im August
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 142 x 25 mm
Vikt
470 g
ISBN
9789177798187
Berlin 1936 : Sexton dagar i augusti (inbunden)

Berlin 1936 : Sexton dagar i augusti

Inbunden Svenska, 2019-08-13
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"en njutbart lättsam och läsvärd berättelse som med sitt snapshot av 16 dagar lyckas ge en komplex helhetsbild."

SvD

"Oliver Hilmes är en utmärkt ciceron med god berättartalang. Han ger liv åt ett myller av människor från alla delar av samhället i denna ytterst läsvärda bok."

Smålandsposten

"Berlin 1936 är välskriven och fängslande, prosan precis och ofta laddad med syrlig ironi."

Btj

Under de olympiska spelen i Berlin 1936 är nazisternas diktatur tillfälligt i pausläge. Juden verboten -skyltarna har försvunnit, och i stället för Horst Wessel-lied ljuder swingmusik. Berlin verkar vara en vanlig europeisk storstad, men i bakgrunden fortsätter nazistregimen att arbeta för att fullborda förtrycket och driva landet i krig.
Dramatiken på Olympiastadion återges, som när en amerikansk turist lyckas ta sig förbi säkerhetsvakterna och pussa Hitler, men här skildras också de vanliga berlinarnas liv - kvinnan med en mörk hemlighet som kastar sig framför ett tåg, den transsexuella som väntar på Gestapos knackningar på ytterdörren och den judiske pojken som fruktar framtiden och hoppas att Tyskland ska förlora i de olika idrottsgrenarna.
Den internationella bästsäljaren Berlin 1936 erbjuder en sista titt på det vibrerande och mångskiftande livet som nazisterna ville förinta. Oliver Hilmes skildrar stämningsfullt och medryckande idrottsmän och konstnärer, diplomater och nazistledare, restaurangägare och nattugglor, Berlinbor och turister. Dessa trådar vävs mästerligt samman till en historia som fascinerar och stör, överraskar och rör om.

OLIVER HILMES är historiker och författare till flera biografier. Hans hyllade bästsäljare Berlin 1936 utkommer på nio olika språk.

"medryckande [... ] Hilmes är en begåvad berättare."
Guardian

"En lättfotad, elegant berättelse."
Berliner Zeitung

"En bok som får en att tappa andan."
Die Welt

"Oliver Hilmes har skrivit en alternativ historik över de olympiska spelen utan sensationalism, och ändå extremt underhållande och med en känsla för spänning."
Deutschlandfunk

"Som en skicklig romanförfattare väver Hilmes in Hitlers hotande närvaro, som försåtligt orkestrerar spelen för att bedra en global publik som är omedveten om den fruktansvärda ondska han snart ska släppa loss. Ett fascinerande drama."
Booklist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berlin 1936 : Sexton dagar i augusti
  2. +
  3. Farväl, DDR - Terror, övervakning och vardagsliv i Östtyskland, 1945-1989

De som köpt den här boken har ofta också köpt Farväl, DDR - Terror, övervakning och vardagsli... av Guido Knopp (inbunden).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Berlin 1936 : Sexton dagar i augusti