Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2019-06-10
Förlag
Lind & Co
Översättare
Emeli André
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
180 x 100 x 15 mm
Vikt
151 g
SAB
Qdfjb,Lz King, Michael
ISBN
9789177798507
Bortsprungen : en älskad katt, en hemlös man och deras osannolika resa (pocket)

Bortsprungen : en älskad katt, en hemlös man och deras osannolika resa

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2019-06-10
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En regnig kväll snubblar den hemlöse Michael King över en skadad, utsvulten katt. Den alkoholiserade och deprimerade mannen tar hand om katten och vårdar henne. Han ger henne namnet Tabor.
När vintern kommer påbörjar de tillsammans en lång resa till fots, från det kallare Oregon mot Kaliforniens soldränkta stränder. Längs vägen möter de människor som dras till den speciella katten och Michael har aldrig blivit så väl bemött som med Tabor på sin axel.
Kattens tillgivenhet och sällskap tröstar den ensamme Michael, hon ger honom något att leva för och hjälper honom att bli både mer harmonisk och fri från alkoholmissbruket.
Tabor lär Michael att leva med hans livs stora sorg förlusten av hans partner. Men när Michael tvingas ta katten till en veterinär upptäcks det att hon har ett identifikationschip. I Portland finns en ägare som aldrig gett upp hoppet om att få återse sin älskade katt. Och Michael tvingas inse att han måste lära sig att hantera livet efter ännu en förlust ett liv utan Tabor.

Bortsprungen är en sann historia om en oemotståndlig och äventyrslysten katt, och om hur läkande förhållandet mellan människa och djur kan vara. Det är en berättelse om hur en man och en katt räddar varandra en given bok för alla som älskade Gatukatten Bob och Bibliotekskatten Dewey.

BRITT COLLINS bor i London och Los Angeles. Hon är journalist och skriver bland annat för The Guardian, Sunday Times, Harper s Bazaar och The Independent.

en rörande historia om en bortsprungen katt och en hemlös man
Femina

Gripande, fin och stark!
Jennies boklista
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortsprungen : en älskad katt, en hemlös man och deras osannolika resa
 2. +
 3. Nalas värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nalas värld av Dean Nicholson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bortsprungen : en älskad katt, en hemlös man och deras osannolika resa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande berättelse
  Andie Lindskog, 12 april 2020

  Bortsprungen är ännu en sann historia om vänskapen mellan djur och människa. Eftersom jag älskat gatumusikanten James Bowens gripande berättelse om Gatukatten Bob, kändes det som en självklarhet att jag skulle läsa även denna bok. Den hemlöse Michael King tar hand om en skadad utsvulten katt som han ger namnet Tabor. När vintern närmar sig påbörjar han en resa söderut mot Kalifornien, för att slippa Oregons kyla. Vi får följa Michael och Tabor och några andra av Michaels vänner på deras resa ... Läs hela recensionen

 2. För kattälskare
  Iréne Boman, 5 november 2019

  En bok som bygger på en verklig händelse. En fantastisk bok om en trasig och hemlös människa och en katt han hittade. trots sin misär brydde han sig om katten och var mån om att den skulle ha det bra. Inte utan att jag blev rörd när jag läste den

 3. Rörande o berörande
  Christina Wiklund, 5 augusti 2019

  Boken beskriver tillvaron med att vara hemlös i USA på ett annorlunda sätt. Man blir berörd men inte så att det blir svårt o ledsamt att läsa vidare. Berättelsen om en godhjärtad hemlös man o en skadad katt är det som hamnar i fokus.
  Det är en "lättläst" bok som verkligen inbjuder oss läsare att ta del av livet i denna berättelse.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Britt Collins