Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2019-07-09
Förlag
Lind & Co
Översättare
Per Lennart Månsson
Medarbetare
Lewenhaupt, Ann (red.) / Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 111 x 10 mm
Vikt
100 g
ISBN
9789177798521

Oostende 1936 - Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-07-09
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Oostende 1936: i en belgisk badort med guldkant och anor samlas författare och intellektuella, som Stefan Zweig, Joseph Roth, Irmgard Keun, Ernst Toller och Arthur Koestler. Europa står på randen till fascismens och krigets avgrund.
Snart flockas allt fler av de förbjudna författarna och njuter av solen, havet och drinkarna. De skulle kunna vara ett gäng vänner på semester. Om inte det politiska läget förvärrades dag för dag, om de inte vore flyktingar, om inte deras böcker vore bannlysta i Hitlertyskland.

I bästsäljaren Oostende 1936, som översatts till ett dussin språk, berättas insiktsfullt och engagerande om exilförfattarnas förhoppningar, deras kärlekar, deras förtvivlan och hur deras liv fortsatte då mörkret sänkt sig över Europa.

VOLKER WEIDERMANN, född i Darmstadt 1969, studerade statsvetenskap och germanistik i Heidelberg och Berlin. Han arbetar som litteraturredaktör för Der Spiegel och har skrivit en rad biografier och litteraturhistoriska verk.

Volker Wiedermann har skrivit en bok som suveränt översatt till svenska av Per Lennart Månsson tar med oss till en av de sista stunderna av hopp just innan mörkret slutligen föll.
Sveriges Radio

Författaren lyckas fånga den sorgsna stämningen i sommarens sista dagar, med skillnaden att för denna samling intellektuella så är det inte bara denna sommar som är på väg att ta slut, utan alla somrar, och ett mörker är på väg att sluka dem alla.
Norrtelje Tidning

en liten tät, läsvärd dokumentärroman
Göteborgs-Posten

Oostende 1936 är en förtrollad bok om den sista ljusa sommaren innan natten definitivt sänkte sig över världen, dessutom ledigt och ljust översatt av Per Lennart Månsson. Dagens Nyheter en mycket välskriven och väldokumenterad liten bok
Norrbottens-Kuriren

Weidermanns psykologiska inlevelse och författarbiografiska förtrogenhet är djupt intagande, liksom hans ömsinta men osentimentala förmåga att levandegöra den säregna atmosfären av närhet, melankoli, fruktan och känslan av ett slut
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oostende 1936 - Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Oostende 1936 - Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mellankrigstiden
    Jan-Erik Lundberg, 25 juli 2019

    Mycket i tiden handlar just nu om Mellankrigstiden. Den här korta men mycket läsvärda bok lyfter fram ett par författare som själva skrivit om Mellankrigstiden. Inte minst tänker jag på Stefan Zweigs " Världen av igår." Boken fick mig att gå till kartboken för att bli medveten om var staden Oostende ligger. Kan varmt rekommendera boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Volker Weidermann