Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
730
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Daniel Brick
Originaltitel
Osudy dobrého vojáka Svejka za svètové války
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Josef Laad
Dimensioner
215 x 150 x 50 mm
Vikt
940 g
SAB
Hce
ISBN
9789177810179
Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget (inbunden)

Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-09-24
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget [1923] bygger till stor del på den tjeckiske författaren Jaroslav Haseks egna erfarenheter från Första världskriget. Han skickades till fronten för dubbelmonarkin Österrike Ungern, men blev snabbt tillfångatagen och bytte sida. Han slogs i stället mot det habsburgska imperiet, i en tjeckisk legion av Rysslands armé, innan han också tog värvning i Röda armén 1918. Oviljan att slåss för sitt hemland skildras i romanen tvärtemot som gränslös lojalitet. Den gode soldaten Josef Svejk överlever kriget genom sin geniala inkompetens. Svejk motarbetar alla order han får genom att följa dem bokstavligt in absurdum. Till synes oavsiktligt utmanar han det system som det är meningen att han ska försvara. Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget, utgiven postumt, hör till klassikerna som den första stora antikrigsromanen och är i dag översatt till närmare 60 språk. Här i svensk översättning av Daniel Brick.

JAROSLAV HASEK [1883-1923], född i Prag, i dåvarande dubbelmonarkin Österrike Ungern, var en tjeckisk författare, journalist, humorist, satiriker, anarkist och sedermera socialist. Hans roman Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget [Osudy dobrého vojáka Svejka za svetové války, 1923], postumt utgiven, är ett mästerverk i sin vilda blandning av stilar och tekniker, som satir, grotesk, ironi, parodi och svart humor; kollage, anekdoter, fragment och en effektfull mix av det historiska och det triviala. På trettiotalet hörde romanen till de självklara inslagen i Nazitysklands bokbål. Till författare som hyllat boken hör Jorge Luis Borges och Bertolt Brecht.

 

»Vår tids enda riktigt stora folkliga roman.« Bertolt Brecht
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tappre soldaten Svejks äventyr under världskriget
  2. +
  3. En miljard år före världens slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt En miljard år före världens slut av Arkadij Strugatskij, Boris Strugatskij (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jaroslav Hasek