Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Ingegärd Martinell
Originaltitel
Der Prozess
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 215 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce
ISBN
9789177810193
Processen (inbunden)

Processen

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-09-24
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 11 format & utgåvor
»Någon måste ha baktalat Josef K., ty en morgon blev han häktad utan att han hade gjort något ont.«

På sin trettioårsdag vaknar K. till den olustiga nyheten att han är häktad. Någon information om vilket brott han ska ha begått får han inte. I stället tillåts han att som vanligt gå till jobbet på banken i väntan på ett första förhör. Undan för undan finner K. sitt liv invaderat av antydanden om skuld och straff. I de förtvivlade försöken att kommunicera med myndigheterna får Processen sin oundvikliga gång.

Franz Kafkas roman Processen [Der Prozess, postumt utgiven 1925] hör till världslitteraturens mest berömda texter. Som ingen annan, varken före eller efter honom, gestaltar Kafka den moderna människans sprattlande inför Lagen som ren idé, Lagen som begär, en människa vars verklighet, både till det inre och det yttre, genomsyrats av byråkrati. I svensk översättning av Ingegärd Martinell.

FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist. En stor del av hans verk publicerades postumt, mot hans vilja. I dag anses han vara en av 1900-talets allra viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre romanerna, Processen, Slottet och Amerika är de bärande pelarna på vilka det ryktet vilar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Franz Kafka