Nattens skogar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2018-07-19
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Warburton
ISBN
9789177811787
Nattens skogar (e-bok)

Nattens skogar (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-07-19
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»En oförglömlig berättelse om två kvinnors kärlek och lidande. Att läsa den är som att dricka ett vin där en pärla löses upp i glaset. Du har tagit in mer än du vet, verket bara fortsätter arbeta i dig.« | Jeanette Winterson

»Så bra att endast den som övat sina sinnen med poesi förmår uppskatta den så mycket som den förtjänar.« | T. S. Eliot


Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterära modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irländare, österrikare, judar - alla i någon form av exil - i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.

Ingen glömmer romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew O?Connor. Men framför allt är det Djuna Barnes rika, stämningsmättade språk, med dess djuplodande insikter i besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastående prosaverk.

En av den engelskspråkiga 1900-talslitteraturens stora klassiker, här i Thomas Warburtons formidabla svenska översättning.

DJUNA BARNES [1892?1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnärskolonin i Paris på 1920- och 1930-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens stora namn, vid sidan av James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.

»En av 1900-talets stora böcker.« | William S. Burroughs
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barnes Djuna