Den onde samariten (Andra boken om Carter Blake) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Carter Blake (del 2)
Antal sidor
491
Utgivningsdatum
2018-04-05
Förlag
Modernista
Översättare
Gabriel Setterborg
ISBN
9789177811800

Den onde samariten (Andra boken om Carter Blake) E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-04-05

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Andra boken i Carter Blake-serien:

Du tror att han är här för att hjälpa till...
Du har fel.


En sadistisk seriemördare har i över ett decennium gett sig på ensamma kvinnliga bilförare som fått motorstopp. Tidningarna kallar honom Samariten.
När en ung kvinnas lemlästade kropp påträffas i bergen utanför Santa Monica vet LAPD-polisen Jessica Allen att hon har sett det här förut - två och ett halvt år tidigare i andra änden av landet.
Med en mördare som inte lämnar några spår efter sig kör polisutredningen snabbt fast. Det är då Carter Blake dyker upp och erbjuder sina tjänster. Han är en skicklig spårare med en närmast kuslig förmåga att förutspå Samaritens nästa drag.
Till en början är Allen och hennes kollegor misstänksamma. Deras nya medarbetare hyser obekväma likheter med mannen de söker. Men när Samariten tar sitt dödande till nya nivåer måste Blake hitta ett sätt att stoppa honom - även om det innebär att hans eget förflutna kommer rasande ner över honom.

MASON CROSS [född 1979] är en brittisk kriminalförfattare, född och uppvuxen i Glasgow där han fortfarande bor tillsammans med hustru och tre barn. Hans debutroman Ett långt spår av blod [The Killing Season], första boken i serien om Carter Blake, valdes bland annat till Årets bästa översatta deckare av Lotta Olsson i Dagens Nyheter och nominerades till Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year. Den onde samariten [The Samaritan] är den andra fristående boken i serien.

»Den är så bra att jag fastnar ohjälpligt och sträckläser. En omåttligt skickligt berättad actionthriller.« | Lotta Olsson väljer första boken i Carter Blake-serien till Årets bästa översatta deckare i Dagens Nyheter

»Även blaserade thrillerläsare kommer att bli uppslukade av Mason Cross andra thriller om spåraren Carter Blake.« | Publishers Weekly

»En gripande deckare med intensivt tempo och fängslande karaktärer som kommer att hålla dig på helspänn.« | Library Journal
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den onde samariten (Andra boken om Carter Blake). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande sträckläsning
    Madeleine, 5 juli 2018

    Handlingen rivstartar o håller tempot riktigt bra.
    Man kan tveka att ta emot hjälp från vänliga "samariter" om man är ute o kör bil b

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mason Cross