Juliane och jag (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2018-04-04
Förlag
Modernista
ISBN
9789177811848
Juliane och jag (e-bok)

Juliane och jag (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-04-04
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns människor som blir galna vid fullmåne. Ibland är Kim rädd att det ska hända henne ? för hon har respekt för mörkret hon känner inombords.

Kim har alltid känt sig ensam om de sakerna. Tills Juliane börjar i hennes skola; Juliane som alla andra tycker är konstig. Juliane och Kim blir bästa vänner. Tillsammans ger de sig hän åt sina intressen: vampyrer och häxkonst. Med hjälp av häxkonst, tänker de, kan de få precis som de vill.

Juliane & jag har blivit en av de verkliga svenska ungdomsboksklassikerna och filmatiserades som TV-serie med titeln Nattens barn [1995], i regi av Lisa Ohlin.

INGER EDELFELDT, född i Stockholm 1956, är författare och illustratör. Hon debuterade som författare med romanen Duktig pojke [1977], som räknas till de allra första svenska »komma ut«-böckerna. Sedan dess har hon gett ut närmare fyrtio böcker. Som illustratör har hon medverkat i ytterligare ett tjugotal; mest kända är hennes illustrationer till J. R. R. Tolkien-böckerna. Inger Edelfeldt har tilldelats en rad priser, till exempel Deutscher Jugendliteraturpreis [1987], Svenska Dagbladets litteraturpris [1991] och Ivar Lo Johanssons personliga pris [1997].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edelfeldt Inger

  • Missne och Robin

    Edelfeldt Inger

    Torun har åkt med sina föräldrar till torpet, som de brukar göra på sommaren. Men i år har hon ingen kompis att leka med. Fast det gör inget, hon skulle ändå valt att vara ensam. Torun är tolv och har tröttnat på allt barnsligt. Det är hög tid att...