Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Torsten Blomkvist
Originaltitel
The Collector
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
436 g
SAB
Hce
ISBN
9789177811879
Samlaren (inbunden)

Samlaren

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-06-18
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Inte en falsk ton. Vilken sida som helst i den här boken duger som bevis på att författaren är en berättarkonstens mästare.« | The New York Times

Frederick Clegg är en fattig kontorist och enstöring, som samlar på fjärilar och gillar att fotografera. Och han är besatt av Miranda Grey, en ung konstskolestudent, tillhörande en klass Clegg finner ointaglig - han har aldrig vågat tilltala henne, men har länge observerat henne på avstånd. En dag vinner Clegg högsta vinsten på tipset och blir rik. Han köper sig ett ensligt hus, som han gör ensligare genom att avspisa alla nära grannar. Hit kidnappar han Miranda Grey, låser in henne i källaren. Med tiden ska hon lära sig älska honom, tänker sig Clegg.

John Fowles debutroman Samlaren [The Collector, 1963] är lika hisnande spännande som originellt berättad. En av 1900-talets stora brittiska klassiker, som nu åter görs tillgänglig på svenska. I översättning av Torsten Blomkvist.

JOHN FOWLES [1926-2005] var en brittisk författare. Han debuterade 1963 med romanen Samlaren [The Collector] som blev en omedelbar succé i den engelskspråkiga världen, och som flerfaldigt filmatiserats, dramatiserats, samt inspirerat musikartister som The Jam och Morrissey. Fowles stora internationella genombrott kom med Illusionisten [1965; reviderad 1977] och Den franske löjtnantens kvinna [1969], som - liksom Samlaren - sålt i miljontals exemplar världen över. Illusionisten och Samlaren inleder Modernistas nyutgivning av fyra av John Fowles största romaner. Under hösten 2018 kommer de att följas av Den franske löjtnantens kvinna och Maskspel.

»Få saker kan få en läsare att uppskatta sin tid mer än John Fowles Samlaren från 1963. Svart, hemsk, klaustrofobisk en roman som framtvingar en stor tacksamhet över att bara kunna röra sig fritt.« | The Guardian

»Superb debutroman. Sällan har ondska skildrats med en sådan skärpa.« | Time
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samlaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. 3.5 stjärna (och inte riktigt en hel fyra)
    J. Hansson, 15 februari 2019

    Bättre än mycket annat och det är spännande att läsa samlaren utifrån de två personernas perspektiv. Fowles karaktärer beskrivs tydligt och starkt och det finns detaljer i deras personligheter och tankar som går mer på djupet. Möten mellan människor blir intressanta när Fowles skildrar dom. Ser fram emot att Modernista fortsätter med utgivningar av hans verk för dem gör det bra; översättningsarbetet är gediget och jag gläds när man får en bok som har ett bra tryck och bindning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Fowles