Vår fotboll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vår fotboll Världens industri (del 1)
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2018-05-03
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
218 x 135 x 23 mm
Vikt
597 g
SAB
Rbbaa
ISBN
9789177812043
Vår fotboll (inbunden)

Vår fotboll

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-05-03
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det finns fotboll och sa finns det fotboll. Dels finns ju industrin som koloniserat varlden, fotbollsmonstretsom vuxit sig sa stort och maktigt att ingen langre verkar kunna kontrollera det. Hogt ovanfor verkligheten svavar Cristiano Ronaldo med sin maximalgroomade beromdhet och Neymar med sina obegransade gulfstatsmiljarder. Densom skildrar dagens yppersta toppfotboll maste beratta omnojeskonglomerat, oljefonder och geopolitik. Men parallellt med denna galaktiska industri finns ju ocksa idrotten som vi har vuxit upp med, den som forblir fastforankrad i de glesa grasrotterna pa den leriga lilla planen ikvarteret. I mangt och mycket kanner vi fortfarande igen varsvenska fotboll har pa hemmaplan. Vara stjarnor gar fort farande att na fram till, vara biljetter gar annu att ha rad medoch vara klubbar forblir alltjamt medlemsstyrda. Var fotboll handlar om den har samhallsforankrade folk rorelsen om dess utmaningar och fortjanster, om dess hjaltaroch motstandare, om dess fortsatta lyskraft i en tid da dentycks domd att ga under.

Vår fotboll och Världens industri är skildringar av en skiktad och splittrad fotbollsvärld vid brytpunkten, av de sista åren innan vi slutligen spränger den rangliga hängbron över helvetesgapet. Här finns de karaktäristiska reportagen och personporträtten, men här finns också en övergripande teckning av något stort och viktigt som är på väg att ta slut och försvinna. I över 150 år har det funnits en sport med namnet fotboll. Nu måste den lära sig att samexistera med sin svåraste motståndare - en kraftfull kolonisatör som också kallas fotboll.

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 25 gånger, vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vår fotboll
  2. +
  3. Världens industri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens industri av Erik Niva (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vår fotboll