Dödens märken (storpocket) Dödens märken
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Dödens märken (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2018-03-09
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Carve the Mark
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 135 x 34 mm
Vikt
496 g
SAB
uHce
ISBN
9789177812272
Dödens märken (storpocket)

Dödens märken

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2018-03-09
19 109 Du sparar 90 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Star Wars kombinerat med Romeo och Julia! Måste-läsning för Veronica Roth fans!« | Belinda Graham, Tidningen Kulturen

»Jag älskade den här berättelsen!« | Marie Lu, författare till Legend-trilogin

Det är en värld full av våld och hämndlystnad. En värld där alla som föds utvecklar en »flödesgåva« - en unik förmåga avsedd att forma framtiden. De flesta har nytta av sina förmågor, men Cyra och Akos har gåvor som samtidigt gör det lättare för andra att kontrollera dem.
Cyra är syster till Ryzek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva ger henne en kombination av smärta och makt - vilket gör det möjligt för hennes bror att utnyttja henne för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, hon kommer snabbt på fötter, hon är smartare än han tror.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av sin ovanliga gåva, men när han och hans bror fängslas av Shotet-soldater är Akos beredd att göra vad som helst för att få ut sin bror levande därifrån.
När Akos kastas in i Cyras värld verkar fiendskapen mellan deras länder och familjer oöverstiglig. De måste hjälpa varandra för att överleva - eller förgöra varandra Ska de kunna återta kontrollen över sina flödesgåvor, och återställa maktbalansen i sin värld?

VERONICA ROTH föddes 1988 i en för ort till Chicago. Medan hon studerade på universitetet började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi - Divergent, Insurgent och Allegiant - succéböckerna som har sålt i över 32 miljoner exemplar världen över. Våren 2014 hade film versionen av Divergent premiär - med Shailene Woodley och Kate Winslet i två av huvudrol lerna - och de två följande delarna kom 2015 respektive 2016. Dödens märken [Carve the Mark] är den första boken av två i hennes nya science fiction-dulogi. Ett måste för fans av såväl Divergent som Hungerspelen och Star Wars.

»Ser fram emot fortsättningen i denna duologi, för jag vill veta vad som händer med karaktärerna och handlingen NU!!!« | Mitt bokintresse

»Cyra är helt klart en favorit hos mig och flödet med dess gåvor ger boken den där lilla extra touchen.« Betyg 4,5 av 5 | Emmas Krypin

»De dynamiska protagonisterna rycker med läsaren redan vid första sidan, och deras inre strider är oerhört spännande att ta del utav.« | I Heart Fantasy

»Det här är fantasy när den är som bäst! Klockren!« Betyg 5 av 5 | Tusen sidor

»Vad tyckte du om boken?
- Jag tyckte den var jättebra, man fångas direkt i första kapitlet« | Bokslukarna SVT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dödens märken
  2. +
  3. Ödets timme

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ödets timme av Veronica Roth (inbunden).

Köp båda 2 för 38 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödens märken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Såå bra story och såå bra karaktärer!!
    Wilma S (Herrljunga), 16 november 2018

    Rekommenderar verkligen denna serien om du är ett fan av Roth. Boken har en så bra blandning av romantik, drama, våld, stark kvinnlig huvudperson och fantasy!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth