Kommunistiska manifestet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2018-02-19
Förlag
Modernista
Originaltitel
Manifest der Kommunistischen Partei
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
190 x 125 x 10 mm
Vikt
118 g
SAB
Ocgd
ISBN
9789177813071
Kommunistiska manifestet (häftad)

Kommunistiska manifestet

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-02-19
89
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Förändringskraften i Kommunistiska manifestet har bara överträffats av Bibeln. Som litteratur är det ett mästerverk.« | The Guardian

Kommunistiska manifestet hör till de politiska pamfletternas mästerverk. Karl Marx och Friedrich Engels förutsåg historiska händelser, såsom mekaniserad massproduktion. När manifestet skrevs 1847 talade de med självklar het utifrån denna beskrivna utveckling meden alldeles magnifik retorik. Ingen politisk text har engagerat och inspirerat så många, så länge, som Kommunistiska manifestet.

KARL MARX [1818-1883], född i Trier, Preussen, var en tysk sociolog, nationalekonom, filosof och historiker. Marx räknas till grundarna av sociologin och är arbetarrörelsens mest inflytelserike tänkare. Upphovsman till den ekonomiska och revolutionära teori som kom att kallas marxism.

FRIEDRICH ENGELS [1820-1895], född i Barmen, Preussen, var en tysk affärsman, sociolog, filosof och journalist. Som politisk tänkare, tillsammans med Karl Marx, grundare av den revolutionära teori som kom att kallas marxism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunistiska manifestet
 2. +
 3. Kapitalet : första boken. Kapitalets produktionsprocess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalet : första boken. Kapitalets produktion... av Karl Marx (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kommunistiska manifestet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte förvånad av resultaten
  Alky, 1 februari 2019

  Efter allt som hände under 1900-talet och som fortfarande händer idag i vissa delar av världen är det extremt svårt att se några positiva aspekter med den här boken. Visst är det lätt att kritisera vad som helst med efterklokhet, men ärligt talat, efter att ha läst detta dokument, är någon verkligen förvånad att det gick som det gick för sovjetunionen, östtyskland, osv? Det enda jag kunde tänka när jag läste detta var "Nordkorea".

 2. Besvikelse
  Ola Stefan Göransson, 2 november 2018

  Som intresserad av samhälle och politik ville jag läsa denna "klassiker". Kände dock inte att boken gav så värst mycket till analys eller vision.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Kommunistiska manifestet