I Tanger (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2018-05-17
Förlag
Modernista
Översättare
Rose-Marie Nielsen
ISBN
9789177813491
I Tanger (e-bok)

I Tanger (e-bok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-17
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Som om Donna Tartt, Gillian Flynn och Patricia Highsmith hade skrivit ett filmmanus åt Hitchcock.« | Joyce Carol Oates

»En av årets bästa debuter. En tät, exotisk berättelse med ekon av Gillian Flynn och Patricia Highsmith.« | Entertainment Weekly


Året är 1956. Den sista person Alice Shipley förväntar sig att möta när hon anländer till Tanger är Lucy Mason. Efter olyckan har de inte pratat med varandra. Ändå står Lucy där, i ett försök att ställa saker och ting till rätta. Det borde göra Alice glad - hon har ännu inte anpassat sig till livet i den marockanska staden och är rädd för att ge sig ut i den fruktansvärda hettan. Lucy - alltid självständig, alltid orädd - hjälper henne att lämna lägenheten.

Men snart börjar en kvävande känsla ta över Alice. Hon känner sig kontrollerad. Och plötsligt försvinner Alices man John spårlöst. Alice börjar ifrågasätta allt omkring sig: relationen med sin påträngande vän, beslutet att alls flytta till Marocko och hela sin egen verklighetsuppfattning. Det vilar en ondska över Tanger.

I Tanger är en knivskarp debutroman - en atmosfärisk psykologisk thriller som har jämförts med The Talented Mr. Ripley och skräckmästaren Shirley Jackson.

CHRISTINE MANGAN har doktorerat i litteraturvetenskap vid University College Dublin och har en masterexamen i skönlitterärt skrivande från University of Southern Maine. I Tanger är hennes hyllade debutroman, som också ska bli film, med George Clooney som producent och Scarlett Johansson i huvudrollen.

»En av årets bästa debuter. En tät, exotisk berättelse med ekon av Gillian Flynn och Patricia Highsmith.« | Entertainment Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I Tanger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Blandvendere
    Buster, 9 november 2019

    Dette var en skikkelig ryssare. Jeg var litt skeptisk fordi noen andre hadde gitt den dårlige karakterer. Men var glad jeg kjøpte boken. Jeg forstår godt anbefalingene som fremkommer på coveret. Og at denne boken muligens blir filmatisert. Den en skikkelig psykologisk thriller. Man må bare fra starten av være oppmerksom på hvem som forteller i de ulike kapitlene. Jeg blandet litt sammen i begynnelsen og det ødela litt. Sett av tid til å lese denne boken. For du vil ha vanskelig for å legge den fra deg.

Visa alla 1 recensioner